Clinton-Lewinsky-skandalen blir TV-serie

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 08.08-2019
  • Oppdatert: 08.08-2019
AP

Sexskandalen mellom Bill Clinton og Monica Lewinsky kunne ha kostet ham presidentjobben. Nå skal hun selv bidra med sin historie i en ny TV-serie.

Historiens mest kjente politiske sexskandale vil bli den tredje sesongen i den populære TV-serien American Crime Story, kjent fra TV3 og Netflix.

Fra før av har serien belyst OJ Simpson-saken og drapet på moteskaperen Gianni Versace. For første sesong vant serien hele 9 Emmy-priser. Den nye sesongen vil komme på lufta under den amerikanske presidentvalgkampen neste år.

Les også: «Fire bryllup og en gravferd» blir TV-serie

I 1998 måtte måtte daværende president Bill Clinton møte i offentlig høring om hans forhold til hans 22-årige praktikant Monica Lewinsky. Den politiske skittentøysvasken som fulgte holdt på å koste Bill Clinton (72) både presidentjobben og ekteskapet med Hillary Clinton (71).

Monica Lewinsky skal selv være med å produsere serien. Hun var veldig i tvil da forespørselen kom, men følte tiden var inne for å ta eierskap for sin egen historie.

– Jeg er så takknemmelig for hvor samfunnet er kommet som åpner for at mennesker som meg som får en mulighet til å reintrodusere min offentlige stemme. Min historie er ikke unik. Folk med makt, som oftest menn utnytter makten sin for å få andre til å underordne seg dem. Mange mennesker vil se at dette er en slik historie. Dette narrativet gjentar seg gang på gang, forteller hun til Vanity Fair.

Se Startsiden sin TV-guide her!

DEL

FØLG OSS