ABBAs gjenforeningsturné lagt på is

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 09.08-2019
  • Oppdatert: 09.08-2019
Tt News AgencyReuters

– Forutsetningene har endret seg, sier Benny Andersson i popgruppen. 

ABBA-fans over hele verden trodde knapt sine egne ører i 2016 da popgruppen slapp nyheten om at de skulle på gjenforeningsturnè.

Håpet om å kunne se Agnetha Fältskog (69), Björn Ulvaeus (74), Benny Andersson (72) og Anni-Frid Lyngstad (73) sammen på scenen igjen ble ytterligere forsterket da de kom sammen to år senere og lagde to nye låter til oppfølgerfilmen til «Mamma Mia».

Les også: Dette tjente hertuginne Meghan før hun ble kongelig

Nå er planene om en gjenforeningsturné lagt på is, avslører Benny for den svenske avisen Aftonbladet.

– Forutsetningene har endret seg, sier han i intervjuet.

Dataanimerte

ABBAs gjenforeningsturné vil ikke ha popikonene på scenen i egen person, men dataanimerte utgaver av dem selv, såkalte avatarer som spiller med et ekte band. Dette er blant annet gjort med stor suksess med avdøde artister som Elvis Presley og Michael Jackson. Nå er ABBA-medlemmene selv i tvil om det hele tatt blir noe av.

– Om det i det hele tatt blir noe av, så blir det eventuelt i 2021. Forutsetningene for tuneen har endret seg. Jeg kan ikke si noe mer om den saken, forteller Benny Andersson videre til Aftonbladet.

Les også: Pierce Brosnan skal spille i Eurovision-film

Superstjerner

ABBA slo igjennom internasjonalt da de vant Melodi Grand Prix i 1974 med superhiten «Waterloo». Kvartetten holdt det gående frem til 1982. I dag regner man at de har solgt over 200 millioner album på verdensbasis, og er nermed nabolandets aller største popsuksess.

Parene var også gift med hverandre, Anni-Frid var gift med Benny. Det samme var Björn og Agnetha.

Les også: Disney spiller inn ny versjon av "Alene hjemme"

I senere tid har de fire medlemmene gått i hver sin retning. Björn og Benny har hatt suksess sammen også etter ABBA, blant annet med musikalen Chess. De samarbeider fremdeles.

Agnetha og Anni-Frid har begge gjort det bra i sine respektive solokarrierer.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS