42 år siden Elvis' dødsdag

NTB

  • Publisert: 16.08-2019
  • Oppdatert: 16.08-2019
Elvis under en konsert på Hawaii i 1970.Foto: SCANPIX/Arkiv

Fredag er det 42 år siden artisten Elvis Presley døde, bare 42 år gammel. Radio Vinyl hyller ham i serien «Den ukjente Elvis».

– Elvis hadde en egen evne til å gå inn i hver eneste låt og fremføre dem som skuespiller like mye som vokalist. Han synger ikke bare sangene - han fremstiller dem, sier Elvis-kjenneren Tor Andersen, kjent fra musikk- og underholdningsprogrammer på P4 og NRK.

Les også: Han skal spille Elvis

Han står bak serien «Den ukjente Elvis» som skal gå på lufta fra fredag, og lover sanger og historier som ikke er kjent for andre enn de aller mest ivrige Elvis-tilhengerne.

Andersens Elvis-interesse startet i tredjeklasse på barneskolen i 1957.

– En klassekamerat hadde en eldre bror som var Elvis-fan. Når storebror ikke var hjemme, tyvlyttet vi til LP-platene hans, sier han.

Ifølge Radio Vinyl er dette lytting for både ihuga fans og Elvis-nerder.

Les også: Elvis-filmen har fått premieredato

– De som ikke har dypdykket i Elvis-diskografien ennå kan se fram til å høre fantastiske sanger de kanskje ikke har hørt før. Mye av serien består av innspillinger fra sekstitallet, da han var veldig produktiv. Ved siden av å spille inn to-tre album i året med låter fra alle filmene han lagde, rakk han også å lage egne studioalbum, sier Andersen.

Se video: Elvis fikk latterkrampe på scenen - skapte en ny hit

DEL

FØLG OSS