Slik blir høsten på TV 2

NTB

  • Publisert: 23.08-2019
  • Oppdatert: 23.08-2019
Marit HommedalNTB scanpix

TV 2 er klar med et mangfoldig høstprogram – der blant andre Mads Hansen gjør kanalcomeback med noe helt annet enn sportsprogrammer.

Hansen, som i mellomtiden blant annet er blitt Spellemann-vinnende musikkstjerne med «Sommerkroppen», skal være med på å lage «Senkveld» med Helene Olafsen og Stian Blipp. Den tidligere fotballspilleren skal stå for elleville stuntreportasjer, ifølge TV 2.

– Dette er det eneste jeg kan. Det blir skjult kamera, sa Hansen på presselanseringen torsdag. Der skildret kanalen høstens programprofil til å handle om fellesskap og «de store opplevelsene som samler folk».

Realityer i fleng

Det innebærer gjensyn med en rekke kjente TV 2-realitykonsepter som «Norske Talenter», «Wunderland», «Bloggerne», «Skal vi danse», «Farmen» og «Jakten på kjærligheten».

TV2s
TV2s høstlansering 2019.
Bergen 20190822. Programleder Katrine Moholt (t.v sammen med årets deltakere det TV-2-sendte tv-programmet Skal vi danse : Bahareh Letnes, Per Sandberg, Isabel Raad, Sandra Borch, Victor Sotberg, Christian Strand, Jan Tore Kjær, Emilie Nereng, Adrian Sellevoll og Jørgine Massa Vasstrand alias Funkygine. Dansere og dommere er Anders Hoff, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Trine Dehli Cleve . Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sistnevnte har født en spin-off, «Kjærlighet for alle», der tidligere uheldige deltagere samles på en herregård for å prøve lykken på ny.

«Funkyfam» er blant de nye programmene: Der møter man bloggeren Funkygine i egen serie med familien sin. Ny er også sminkerealityen «Glow Up» med Martine Lunde, kjent fra «Paradise Hotel».

Mer alvor er det over realityen «Brente minner» – der familier som har mistet alt i branner, skal få hjelp til å gjenreise husene sine med hjelp fra Marco Elsafadi, en forsikringsekspert og en interiørdesigner.

Sportsalvor

Ny realityserie er «Landskampen», som later til å være TV 2s svar på NRK-suksessen «Mesternes mester» og som byr på dueller mellom Petter Northug og Calle Halfvarsson, og Charlotte Kalla og Therese Johaug.

– Før jeg kom hit, så tenkte jeg at dette skulle være litt avslappende og rolig, men så fort man får på seg drakten med flagget og startskuddet går, så gir alle alt, sa Northug til kanalen under innspillingen på Rhodos i vår.

Det blir også gjensyn med «Gutta på tur», som feirer sesongpremieren med å ta med Thomas Numme og Harald Rønneberg på tur til Burgund.

Petter Uteligger tar på sin side med 60 personer med rusbakgrunn for å hjelpe til under Femundsløpet i sin nye serie. Ut i villmarka bærer det også for Tonje Blomseth, som man kan følge et år i Canada i «Vill i hjertet»-serien.

Dramatrio

Mens Linn Skåber vender tilbake med enda mer «Best før», har TV 2 også to nye dramaserier på gang:

«Hjerteslag» er et Sumo-vist relasjonsdrama om Mio (Thea Sofie Loch Næss) og Anders (Vebjørn Enger) som forelsker seg på et vanskelig tidspunkt i livet.

TV 2 byr også på «sin» Nicolai Cleve Broch – for tiden «Beforeigners»-aktuell på HBO: Han er å se i «Mellom oss», kalt en varm og humoristisk serie om moderne parforhold og de nære ting. Der følger man to par som ikke er så perfekte som de utad ser ut til.

Journalistsatsing

TV 2 beskriver sin nye dokumentarserie «Norge bak fasaden» som sin journalistiske storsatsing, der Janne Amble og Kadafi Zaman skal «kaste lys på sprekkene i den norske fasaden».

Blant annet tar duoen for seg lukkede religiøse miljøer, vaksinemotstandere, gjengmiljøene i Oslo og det norske markedet for menneskehandel.

Krim dekkes i «Åsted Norge» som er tilbake, sammen med en utvidet versjon av «Blålys» – der seerne går fra å følge ett til to politidistrikter, Øst og Vest. Blant annet ser man på «en av de mest oppsiktsvekkende forsvinningssakene i nyere tid», altså Lørenskog-saken.

TV2s
TV2s høstlansering 2019.
Bergen 20190822. Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Valg på TV 2

TV 2 er allerede i gang med sin valgdekning. Videre vil Arill Riise og Cathrine Fossum reise rundt i landet for å treffe politisk engasjerte mennesker som brenner for lokalsamfunnet sitt.

Ellers blir det «Valgstudio», med politisk talkshow i regi av Linn Wiik. Årets partiledernatt så vel som valgnattsendingen til TV 2 vil foregå i Bergen, meldes det videre fra TV 2 – som også vil sende valgstoff på Sumo.

DEL

FØLG OSS