Mette-Marit snakker ut om fortiden i ny bok

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 03.09-2019
  • Oppdatert: 03.09-2019
Litteratur er en av Mette-Marits store interesser. Her var hun i forbindelse med sin egen bokbaneturne tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg har masse opprør i meg ennå, innrømmer kronprinsessen i boken, ifølge VG.

– Jeg vokste opp i en poster-familie på vellykkethet. Alle vi som levde i huset, visste at det ikke var sant, men sånn så vi ut, sier hun i boken, ifølge VG.

Kronprinsesse Mette-Marit er veldig interessert i litteratur, og i juni kom det frem at hun og forlagsredaktør i Aschehoug, Geir Gulliksen, skulle gi ut bok sammen.

Boken har fått tittelen «Hjemlandet og andre fortellinger», og i den kan man lese 12 kjente forfatteres fortellinger om det å være norsk. 

I en del av boken, forteller kronprinsessen om oppveksten og den turbulente ungdomstiden.

Les også: Se bildene av kronprinsfamiliens sørlandssommer

Da Mette-Marit og kronprins Haakon offentliggjorde forholdet i 2000, var mange skeptiske til hennes fortid.

Mette-Marit var alenemor og året etter innrømmet hun selv at hun hadde levd et utsvevende liv.

I ettertid viste hun seg å bli en pliktoppfyllende og folkekjær kronprinsesse, men i boken forteller hun at hun fortsatt har en rebelsk side av seg.

Les også: Fylte 46 år: Se Mette-Marits stilforvandling

– Jeg har jo masse opprør i meg ennå. Jeg utøver ikke rollen min på den måten som mange forventer at jeg skal. Snarere tvert imot, sier hun i boken ifølge VG.

«Hjemlandet og andre fortellinger» kommer ut for salg tirsdag, og inneholder fortellinger fra kjente forfattere som Vigdis Hjorth og Dag Solstad. 

DEL

FØLG OSS