Sinead O’Connor avslører hvorfor hun konverterte til islam

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.09-2019
  • Oppdatert: 10.09-2019

I 2003 ble Sinead O’Connor ordinert til katolsk prest. I fjor konverterte til hun islam. Nå har hun begynt å bruke hijab. 

I helgen var Sinead O'Connor (52) gjest på det irske talkshowet «The Late Late Show». Der snakket hun ut om hvorfor hun valgte å konvertere til islam, og imponerte seerne med sin ikoniske sang «Nothing Compares 2 U».

Til programleder Ryan Tubridy, fortalte hun at det var oppveksten i Irland som fikk henne til å bli nysgjerrig på religion.

– Irland var veldig annerledes da jeg vokste opp enn slik det er nå. Det var et veldig undertrykt land, med tanke på religion. Alle var miserable og ingen fikk oppleve gleden av å tro på Gud, sier hun til Tubridy.

Les også: Sinead O'Connor skiller seg

Dette fikk henne til å lese seg opp på forskjellige religioner.

– Jeg hadde akkurat lest kapittel to av Koranen alene, og da innså jeg at «jeg er hjemme». Jeg har vært muslim hele livet, men jeg har ikke innsett det før nå, sier O’Connor.

På programmet hadde artisten på seg en rød hijab, og fortalte at hun bare hadde på seg den når hun selv følte for det.

– Det er ikke noen regler. På min alder er jeg ikke forpliktet til å ha på meg hijab. Jeg har den på meg fordi jeg liker det, sier hun.

Les også: Verden vil ha svar på hvorfor Prince døde

Sinead er opprinnelig katolsk. I 1992 skapte hun overskrifter verden over da hun rev i stykker et bilde av pave Johannes Paul II under en direktesendt TV-sending. Grunnen var for å sette fokus på overgrep i den katolske kirken i hjemlandet. 

Tross stuntet, gav ikke artisten slipp på sin katolske tro. I 2003 kom det frem at hun hadde blitt ordinert som romersk-katolsk prest, ifølge VG.

I oktober i fjor avslørte at hun imidlertid at hun hadde gått over til å bli muslim. På sin nye Twitter-konto, skrev hun at hun var stolt av å være muslim, og at hun hadde skiftet navn til Shuhada’ Davitt. 

O’Connor er aller mest kjent for den hjerteskjærende balladen «Nothing Compares 2 U». 

Sangen ble skrevet av artisten Prince, som døde i 2016. På «Late Late Show» dedikerte O’Connor opptredenen til Prince. Se opptak her: 

DEL

FØLG OSS