Morten Harket: Fra mobbeoffer til Norges største popstjerne

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.09-2019
  • Oppdatert: 13.09-2019

Lørdag fyller a-ha-stjernen 60 år. Se hans karriere i bilder!

Morten Harkets karriere begynte for alvor etter han ble en del av bandet a-ha i 1982. Bandet fremførte «Take on Me» for første gang i 1984, og året etter fikk de sitt store gjennombrudd både i Europa og USA.

I årene som fulgte ble a-ha Norges mest populære band, og ga ut kjente album som «Hunting High and Low» og «Lifelines».

Les også: Avskjedsturne ga Harket millioninntekter

Harket er frontfigur for bandet, og ble fort kjent for sin utrolige stemmeprakt. I 2000 satt han verdensrekord med sangen «Summer Moved On», hvor han holder én tone i 20,2 sekunder.

På grunn av den unike stemmen og sitt flotte utseende, ble han spesielt populær blant kvinnelige fans. Men til tross for suksessen, har ikke livet vært en dans på roser for Harket.

Under regjeringens toppmøte om mobbing i 2015, fortalte Harket at han ble utsatt for grov mobbing da han gikk på barneskolen.

– De omringet meg på skoleveien hjem og banket meg opp. I perioder kunne det skje daglig, fortalte han til NTB.

Videre fortalte han at ingenting har forberedt han like mye på rampelyset som mobbingen.

Les også: Morten Harket skrinlegger a-ha - igjen

– Det mener jeg helt alvorlig. Det som skjer når du havner i rampelyset er at du på mange måter blir utstøtt av samfunnet, du blir ikke en av alle sammen, sa han.

I 1989 giftet Harket seg med den svenske skuespilleren Camilla Malmquist, men ekteskapet tok slutt i 1998. 

Harket og Malmquist har tre barn sammen: Jakob (30), Jonathan (28) og Tomine (26). Sangstjernen har også datteren Henny (16) sammen med Anne Mette Undlien og Karmen Poppy (11) sammen med sin nåværende samboer Inez Andersson. 

I dag fyller Morten Harket 60 år, og er fortsatt en av tidenes største norske 80-tallsikoner. Se bilder fra hans karriere ovenfor!

DEL

FØLG OSS