Oprah og prins Harry lager TV-serie: – Det kan redde liv

Tone Knipperud

  • Publisert: 20.09-2019
  • Oppdatert: 20.09-2019
Kena Betancur / AFP & Arthur Edwards / AFP

Oprah og prins Harry lager en dokumentarserie om mental helse. Harry håper den vil bidra til å redde liv.

Den tidligere talkshow-verten Oprah (65) og britiske prins Harry (35) skal lage dokumentarserie om mental helse sammen.  

I Harrys ord skal den handle om «mennesker som kjemper imot de mørkeste tanker», ifølge Hello Magazine, og han håper serien vil redde mange. 

– Hvis seere kan kjenne seg igjen i smerten og kanskje opplevelsen, kan det redde liv. Vi vil fokusere på forhindring og positive utfall, fortalte prinsen videre, ifølge People.

Les ogsåPrins Harry knust av sorg etter vennens død

Inspirert av podkast-opptreden

Inspirasjonen for dokumentaren kom fra en tidligere opptreden prins Harry gjorde på den britiske podkasten «Mad World», som handler om nettopp mental helse. 

I 2017 fortalte han om sine egne utfordringer i etterkant av morens dødsfall på podkasten - og opplevelsen ga mersmak:

– Da jeg var på podkasten din for to år siden fikk responsen meg til å innse hva slags innvirkning min historie kunne ha på folk, og hva slags innvirkning andre historier kan ha for så mange som lider i stillhet, fortalte prins Harry til britiske The Telegraph, til journalisten som står bak podkasten.

Les ogsåHertuginne Meghans far langer ut mot datteren og prins Harry

Var nær et sammenbrudd

I 2017 fortalte han blant annet åpenlyst om at han var «svært nær et fullstendig sammenbrudd» da prinsesse Diana, hans mor, døde da han var 12 år, skriver Hello Magazine

– Jeg håndterte det ved å stikke hodet mitt i sanda, og nektet å tenke på moren min, for hvorfor skulle det hjelpe? fortalte han den gang, ifølge People

I tillegg til personlig erfaring om temaet, fortalte prinsen at han og Oprah også vil samle eksperter på området for å lose seere gjennom serien. Serien lages for Apples strømmetjeneste, som skal lanseres i 2020.

Les også: Prins Harry og Meghans private bilder fra hemmelig Botswana-tur Prins Harry og Meghans private bilder fra hemmelig Botswana-tur

DEL

FØLG OSS