Skuespiller Michael Nyqvists enke forteller om hans siste dager

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 26.09-2019
  • Oppdatert: 26.09-2019
Catharina Nyqvist Ehrnrooth i Nyqvists begravelse i Stockholm i 2017. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix

Den svenske skuespilleren døde av kreft i 2017. Nå forteller Catharina Nyqvist Ehrnrooth (50) om deres kamp mot sykdommen. 

Michael Nyqvist var en av Sveriges mest folkekjære skuespillere. Han døde av lungekreft i 2017, bare 56 år gammel.

I et nytt innlegg på Cancerfondens nettsider, forteller enken hans om de siste dagene med ektemannen.

Michael

Les også: Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet

Ifølge henne, holdt skuespilleren kampen mot sykdommen hemmelig, og ville absolutt ikke bli gjenkjent på sykehuset.

«Vi har vært her flere ganger, og hver gang kjennes som en dommedag. Først via røntgen, så opp på avdelingen. Vi sitter i venterommet utenfor avdelingen og venter på legen. Minutter føles ut som timer. Jeg prøver å oppmuntre M, men hvordan gjør man det i en sånn situasjon?», skriver hun.

«Dette er virkelig pest eller kolera»

I et annet avsnitt forteller hun at Michael er på vei til utlandet for å spille i en TV-serie. Nyqvist var mest kjent for sin rolle som Mikael Blomkvist i Millenium-trilogien, som er basert på Stieg Larssons bøker.

Han spilte også i Hollywood-filmene «Abduction» (2011) og «Mission: Impossible – Ghost Protocol» (2011).

Etter mye frem og tilbake på sykehuset, begynte kreften å spre seg i kroppen til Nyqvist.

«Den første cellegiftbehandlingen er utrolig ubehagelig. Jeg sitter og ser på min elskede mens det dryppes gift inn i armen hans. Dette er virkelig pest eller kolera – enten tar giften livet av han, eller så gjør sykdommen det», skriver Ehrnrooth.

Datteren hyller Nyqvist

Heldigvis var det også noe positivt med den bekmørke sykdomstiden. I innlegget skriver Ehrnrooth at etter Nyqvist ble syk, bestemte de seg for å gjøre alt sammen. Derfor ble sykdomsperioden også en av de vakreste periodene i deres liv.

Ehrnrooth og Nyqvist har datteren Ellen (28) og sønnen Arthur (23) sammen. I fjor skrev Ellen Nyqvist et innlegg på Instagram til minne om faren. Hun skrev blant annet at hun fortsatt ikke kunne forstå at han var borte.

Les også: Dramaten avlyser forestilling etter sjokkerende dokumentar

«Kan ikke forstå at det har gått et år. Kan ikke forstå at du er borte. Forstår ingenting. Mitt fineste menneske. Elskede pappa», skrev hun. 

Se dette innlegget på Instagram

Ett år idag pappa. Väntar fortfarande på att du ska komma hem från en jobb resa. Jag ska möta dig i hallen när du kommer. Vi har verkligen längtat efter varandra, den här gången har det vart en lång och kämpig resa och vi har så mycket att prata om. Du kramar mig länge och sen blir du arg för att jag har på mig din skjorta. Jag får inte låna dina saker utan att fråga, jag vet det. Tänker ofta att det kommer bli så jobbigt att samla ihop alla dina grejer nu igen när du kommer hem. Tar fortfarande upp mobilen för ett ringa dig. Ser dig ofta på gatan. Kan inte förstå att det gått ett år. Kan inte förstå att du är borta. Förstår ingenting. Min finaste människa. Älskade pappa. ❤️

Et innlegg delt av Ellen Nyqvist (@ellennyqvist)

Michael Nyqvist ble stedt til hvile 21.juli 2017 i Katarina-kirken i Södermalm i Stockholm.

DEL

FØLG OSS