Dronning Elizabeth ser etter ny butler – tilbyr minimal lønn

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 19.10-2019
  • Oppdatert: 19.10-2019
Dronningen under en hagefest på Buckingham Palace i mai. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Jobben kommer imidlertid med mange fordeler. 

Har du noen gang drømt om å komme tett på en av verdens mest kjente familier, har du sjansen nå. Det britiske kongehuset ser nemlig etter en ny butler i en trainee-stilling.

I en stillingsutlysning på sine nettsider, skriver kongehuset at de ser etter en ny butler som skal hjelpe til med serveringen under middager og mottakelser.

Kongehuset krever ikke at man har erfaring fra før, men man må ha «fremragende samarbeidsevner» og en «hjelpsom og støttende holdning», ifølge stillingsutlysningen.

Les også: Dronning Elizabeth er britenes favoritt

I stillingen lærer man hvordan man kan bli en «ekspert på gjestfrihet», og får jobbe i alle de kongelige residensene.

Men selv om det kanskje virker glamorøst å jobbe på Buckingham Palace, er ikke lønnen noe man tjener seg rik på.

I stillingsutlysningen kommer det nemlig frem at årslønnen ligger på 20.806 pund, altså rundt 245.000 norske kroner. Det er rundt 20.400 kroner i måneden.

Den rette kandidaten må jobbe syv dager i uka, og får betalt 8.96 pund i timen. Dette er under det som regnes som et minimum for å dekke levekostnadene sine i London, ifølge London Assembly.

Les også: Derfor har dronning Elizabeth alltid på seg sterke farger

Når det er sagt, får den nye butleren både gratis bosted og måltider. Det britiske kongehuset frister også med et spennende arbeidsmiljø og 33 dager ferie i året.

Buckingham Palace har vært den britiske monarks offisielle residens siden 1837. Ifølge Buckingham Palace sine nettsider, har det gigantiske slottet hele 775 rom, hvorav 188 av rommene er til de ansatte. 

Husker du denne? Her fikk prins William kjeft av dronningen: 

DEL

FØLG OSS