Kongen av Thailand fratar elskerinnen kongelig tittel

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.10-2019
  • Oppdatert: 22.10-2019
Kongen sammen med elskerinnen Sineenat Wongvajirapakdi i august. Foto: Reuters

Kong Maha Vajiralongkorn mener at elskerinnen Sineenat Wongvajirabhakdi (34) ble litt vel «ambisiøs» i sin nye rolle.

I mai kom det frem at kongen av Thailand (67) hadde giftet seg med sin fjerde kone, dronning Suthida (41). Bare to måneder senere kom det frem at han hadde utnevnt en annen kvinne, Sineenat Wongvajirabhakdi, til sin gemalinne.

En gemalinne er en kongelig «konkubine» som er i et forhold med en mann uten å være gift med ham.

Nå har imidlertid kongen fratatt elskerinnen sin gemalinne-tittelen fordi hun har» oppført seg upassende» og «vært illojal mot monarken», ifølge BBC.

Les også: Thailands konge kronet

Gemalinnen er utdannet pilot og har tidligere jobbet som sykepleier i forsvaret i Thailand. Hun var den første som hadde fått denne tittelen på nesten 100 år.

I en offentlig uttalelse skriver det thailandske kongehuset at Sineenat Wongvajirabhakdi var for «ambisiøs» i rollen som gemalinne, og at hun «prøvde å være likestilt med dronningen».

Hun ble også fratatt alle sine kongelige titler, status i den kongelige garde og i forsvaret. I uttalelsen hevdes det at hun har «vist motstand mot kongen og dronningen» og at hun «ikke oppførte seg riktig i forhold til statusen sin», ifølge BBC.

Les også: Nordmenn bes respektere sørgeperioden i Thailand

Maha Vajiralongkorn overtok tronen i 2016, men først i mai i år ble det holdt en overdådig kroningsseremoni for ham.

Da ble han blant annet båret på gullstol gjennom Bangkok. Som kronprins giftet han seg og skilte seg tre ganger, og fikk totalt syv barn.

De siste årene har kongen skapt mange overskrifter i utenlandske medier for sitt utsvevende liv. I Thailand er det imidlertid strengt forbudt å kritisere eller fornærme kongen. Såkalt majestetsfornærmelse kan straffes med fengsel i opptil 15 år, ifølge Wikipedia

DEL

FØLG OSS