«Cotton Eye Joe»-skaperen lever fortsatt på inntektene fra superhiten

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.10-2019
  • Oppdatert: 29.10-2019
Rednex på scenen under Melodifestivalen i Stockholm i 2006. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Det er 24 år siden «Cotton Eye Joe» tok verden med storm – men fortsatt håver musikkprodusenten inn penger på sangen. 

Bandet Rednex ble først stiftet av de tre svenske musikkprodusentene Janne Ericsson, Örjan Öberg og Patric Edenberg.

I 1994 ga de ut sangen «Cotton Eye Joe», som var en technoversjon av en gammel, amerikansk countrysang. Det er imidlertid ikke de selv som synger sangen.

I den svenske podkasten «Kapitalet» forteller Patric Edenberg at han og de andre musikkprodusentene laget hele 18 sanger før de endelig slo gjennom med «Cotton Eye Joe».

Les også: Her er sangen som var mest populær året du ble født

Han hadde en følelse av at sangen kom til å bli populær, men ante ikke at den kom til å toppe hitlistene verden over.

– Jeg tenkte at den kommer sikkert til å bli en av topp 20-sangene i Sverige, og kanskje i et par Europeiske land til, for eksempel i Nederland eller Finland. Jeg hadde ingen forventninger om at den skulle eksplodere som den gjorde, sier han i podkasten.

Her til lands, lå den livlige technosangen på førsteplass på VG-lista i 15 uker i 1995. På Spotify kan man se at den har blitt avspilt over 122 millioner ganger.

Les også: Dette ble sommerens mest spilte sanger

Dette gjør at Rednex fortsatt håver inn penger på den 24 år gamle sangen. Ifølge podkasten, tjener Edenberg alene rundt en halv million svenske kroner i året på avspillingene.

– Pengene bare renner inn, det går ikke nedover. Vi er som en hel familie som lever på disse verdenshitene, og først og fremst «Cotton Eye Joe», sier han. 

Etter suksessen med «Cotton Eye Joe», ga Rednex ut sanger som «Old Pop in an Oak» og «Wish You Were Here», men ingen av dem ble like populære som gjennombruddslåta. 

DEL

FØLG OSS