Rachel Weisz skal spille Elizabeth Taylor – som aidsaktivist

NTB

  • Publisert: 01.11-2019
  • Oppdatert: 01.11-2019
Rachel Weisz (til venstre) skal spille den berømte filmdivaen. Foto: NTB Kultur/AP

En ny film viet Elizabeth Taylor vektlegger en noe ukjent side for mange: Filmdronningens brennende engasjement som aids-aktivist.

Lenge før store deler av etablissementet i Hollywood i det hele tatt ville si aids høyt, gikk Taylor ut og startet kampanjer for dem som var blitt smittet – og tok store sjanser, ifølge The Guardian.

Kampen fikk enda mer fart da filmstjernen Rock Hudson ble syk av aids og døde i 1985. Elizabeth Taylors store engasjement skal ha bidratt til president Ronald Reagan omsider erkjente at det pågikk en aidsepidemi.

– Det er ille nok at folk dør av aids, men ingen burde dø av uvitenhet, har Taylor uttalt. Hun grunnla sin egen aids-stiftelse i 1991, etter å ha bygget opp det som i dag er American Foundation for Aids Research.

Les også: Liz Taylor kom for sent til sin egen begravelse

Det er Rachel Weisz som skal gestalte Taylor når filmen «A Special Relationship» skal spilles inn.

Historien er skrevet av Simon Beaufoy, som fikk Oscar for «Slumdog Millionaire», og legger vekt på vennskapsforholdet mellom Taylor og hennes personlige assistent Roger Wall, som fikk det da relativt ukjente hiv-viruset og senere tok sitt eget liv – noe Taylor har kalt «et av de største tapene i mitt liv».

Regien blir ved den fremadstormende, kvinnelige, britisk-sørafrikanske regissørduoen som kaller seg Bert & Bertie , som høstet mye oppmerksomhet på Sundance for sin film «Troop Zero».

Les også: Taylor gifter seg for niende gang

– Publikum er helt klart fascinert av privatlivet til ikoniske Hollywood-stjerner. Det er ingen mer ikonisk enn Elizabeth Taylor, og Simon Beaufoy har skrevet en rolle som kaster lys over Elizabeths humor og medmenneskelighet, som vil bli vakkert brakt til liv av den svært talentfulle Rachel Weisz, sier produsentene Iain Canning og Emile Sherman i See Saw Films.

Med på produsentsiden er også to av forvalterne av Taylors bo.

DEL

FØLG OSS