Jane Fonda: Kan måtte tilbringe 82-årsdagen i fengsel

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.11-2019
  • Oppdatert: 15.11-2019
Jane Fonda under Glamour Women Of The Year Awards i New York 11.november. Foto: Angela Weiss/AFP

Den amerikanske skuespilleren bruker posisjonen sin til å sette fokus på klimakrisen – selv om hun kan bli arrestert for det. 

Jane Fonda (81) er kanskje aller mest kjent for sine mange filmroller og treningsvideoer, men har de siste årene også markert seg som klimaaktivist.

Tidligere i år fortalte hun at hun skulle flytte til Washington D.C for å delta på klimademonstrasjoner hver fredag fremover.

I et nytt intervju med Entertainment Tonight forteller hun at hun skal demonstrere fredag 20.desember, selv om hun da risikerer å bli arrestert til sin egen bursdag.

Les også: Jane Fonda pågrepet igjen under klimademonstrasjon

– Kanskje. 20.desember faller på en fredag og jeg fyller 82 år 21.desember, så det spørs på advokaten min, sier hun, og legger til:

– Arrestasjonen spiller ingen rolle. Det som er viktig er at vi sprer ordet og engasjerer oss i sivil ulydighet, for dette kommer til å bli mer og mer nødvendig, sier hun til nettsiden.

Den Oscar-vinnende stjernen har tidligere blitt arrestert tre ganger og sittet en natt i fengsel i forbindelse med demonstrasjonene.

Hun ble også arrestert ved en feil på 70-tallet fordi det ble funnet piller i bagasjen hennes. Pillene viste seg å være vitaminer, men arrestasjonsbildet fra 1970 ble i ettertid ikonisk.

Les også: Skuespiller Peter Fonda er død

81-åringen har flere ganger uttalt at det var klimaaktivisten Greta Thunberg (16) som inspirerte henne til å begynne og engasjere seg i klimasaken.

– Jeg har ikke møtt Greta Thunberg, men hun har forandret livet mitt. Før følte jeg meg engstelig og deprimert fordi jeg visste at jeg ikke gjorde nok for å hindre katastrofen som truer planeten, sa Fonda under en prisutdeling tidligere denne måneden.

Den kjente skuespilleren skal imidlertid passe på og ikke bli arrestert i januar. Da skal hun tilbake på jobb som skuespiller i Netflix-serien «Grace and Frankie».

DEL

FØLG OSS