Tidligere kongelig kokk avslører hemmelighet om dronningens hunder

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.11-2019
  • Oppdatert: 15.11-2019
Dronningen med fire av sine små sjarmører i 2016. Øverst, fra venstre: Willow, Vulcan, Holly og Candy. Foto: Annie Leibovitz/AFP

Den britiske dronningen skjemte bort sine berømte Corgi-hunder.

 Kokken Darren McGrady (57) jobbet for den britiske kongefamilien fra 1982 til 1993. Siden han sluttet i jobben, har han røpet flere detaljer fra hva som skjedde på innsiden av Buckingham Palace.

Gjennom sin tid som dronning, har dronning Elizabeth hatt flere enn 30 hunder av rasen Welsh Corgi.

Nylig fortalte McGrady til Mirror at hundene levde et luksusliv på Buckingham Palace. Der hadde de sin egen meny og fikk mat tilberedt av kokkene på slottet.

Les også: Dronning Elizabeth er britenes favoritt

– Corgiene hadde sin egen meny. En dag fikk de lam, en annen dag fikk de biff og så fikk de kylling, sier McGrady til nettsiden.

Maten måtte også tilberedes nøye.

– Vi måtte sørge for at kjøttet ble kuttet opp i terninger så det ikke var noen ben i kjøttet, for vi ville ikke at de skulle få noe i halsen, sier han.

Dronningen fikk sin første Corgi da hun var liten, og på et tidspunkt skal det ha løpt 13 hunder av denne rasen rundt i gangene i Buckingham Palace. Så mange Corgi-hunder har det blitt, at mange forbinder rasen med den britiske kongefamilien.

Les også: Derfor har dronning Elizabeth alltid på seg sterke farger

I 2018 døde imidlertid dronningens siste Corgi, Willow. Han ble 14 år gammel og måtte avlives etter å ha fått en kreftrelatert sykdom.

Dronningen er nå 91 år, og kommer antageligvis ikke til å få seg flere Corgi-hunder. 

I 2015 fortalte en av slottets tidligere private rådgivere, Monty Roberts, at dronningen ikke ville avle frem flere hunder.

– Hun ville ikke etterlate seg noen flere unge hunder, fortalte han til Vanity Fair.

DEL

FØLG OSS