Bill Cosby: – Kommer ikke til å vise noen form for anger

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 27.11-2019
  • Oppdatert: 27.11-2019
Bill Cosby må sone mellom tre og ti år i fengsel. Foto: Matt Slocum/AP

Den omstridte komikeren gir lyd fra seg for første gang etter han ble dømt til fengsel for seksuelle overgrep. 

Cosby ble først tiltalt for overgrep mot Andrea Constand i 2015, og i september i fjor ble han dømt til mellom tre og ti års fengsel for handlingen.

Constand sa at hun ble dopet ned før overgrepet skjedde, men Cosby har alltid hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig.

Nå soner han dommen i Pennsylvania State Prison, og nylig fortalte han til nettsiden BlackPressUSA at han nekter å ta på seg noe skyld for det som skjedde.

Les også: Cosby satt i husarrest

– Jeg har åtte år og ni måneder igjen å sone. Hvis jeg blir prøveløslatt, kommer jeg ikke til å vise noen form for anger. Jeg var der. Jeg bryr meg ikke om hva en gruppe mennesker sier om dette når de ikke var der. De vet ikke hva som skjedde, sier han til nettsiden.

Den amerikanske komikeren er mest kjent fra TV-serien «The Cosby Show» og ble sett på som en anerkjent komiker før flere og flere kvinner anklagde ham for seksuelle overgrep.

Ifølge NTB har rundt 60 kvinner kommet frem med sine anklager mot Cosby, men de fleste av disse sakene er foreldet, og derfor ble han bare dømt for ett av overgrepene.

Etter han ble kjent skyldig for overgrepet, ble han blant annet fratatt æresgraden sin ved universitetet Temple i Philadelphia.

Les også: Cosby for retten 13 år etter overgrep

Til tross for at livet hans tok en dramatisk vending, forteller han i telefonsamtalen med BlackPressUSA at han takler fengselsstraffen fint. Han omtaler fengselscellen som «sitt penthouse», og sier at han er «en privilegert mann» i fengselet.

– Jeg har kone, familie og venner som ikke sitter i fengsel og som er så glade for at jeg har noe, for at jeg klarer å holde humøret oppe, sier han.  

DEL

FØLG OSS