Her er Synnøve Skarbøs beste ryddetips for julen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 27.12-2019
  • Oppdatert: 27.12-2019

Norges ryddedronning lar ikke julen vare helt til påske. – Jeg er veldig rask med å få ut pynten, sier hun. 

Synnøve Skarbø ble først kjent som værmelder og progamleder, men de siste årene har hun gjort karriere ut av sin lidenskap for rydding.

Nå har hun gitt ut to bøker om hvordan man kan få en ryddig hverdag, og hjulpet norske familier med å få orden i hjemmene sine gjennom serien «Norske rotehjem».

Julen kan fort bli en rotete tid med mange gjester og matlaging, og i den anledning spurte vi Skarbø om hennes beste tips for å holde det ryddig i julen.

Les også: Så mye bruker nordmenn på julegaver i år

– Når man får pakker og det blir mye kaos, så bare ta det etter hvert, ikke tenk at du kommer til å rydde opp i det tretten dager etter jul, for da blir det bare megarotete, sier hun, og legger til:

– Når folk sitter og åpner gaver, sitter jeg og rydder opp i alt papiret. Man klarer ikke å slappe av i jula hvis det bare er et kaos av gaver og innpakningspapir.

Skarbø forteller også at hun ikke er av typen som blir sentimental av å rydde bort restene av julen.

– Jeg er veldig rask med å få ut pynten. Jeg venter veldig sjelden lenger enn til 31.desember med å få det ut, sier hun.

Les også: – Et ryddig kjøkken kan redusere kaloriinntaket

Starten på et nytt år er også en god anledning til å ta en skikkelig opprydding. I 2017 fortalte Skarbø til Aftenposten at hun elsker å starte et nytt år med blanke ark. Hun anbefalte også at man tar en runde hvor man kaster alt man ikke bruker.

– Behold kun det du bruker og trenger, og selvsagt det som har affeksjonsverdi. La alt få en fast plass. Det skal være like lett å legge ting tilbake der det hører hjemme, som å slenge det fra deg en tilfeldig plass, sa hun til Aftenposten

DEL

FØLG OSS