Kjendiskvinnene som fikk barn etter fylte 40

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.01-2020
  • Oppdatert: 11.01-2020

Mange ble overrasket da skuespilleren Cameron Diaz avslørte at hun venter sitt første barn i en alder av 47. Se hvilke andre kjente kvinner som har fått barn sent i livet. 

Lørdag skrev ABC Nyheter at det å bli gravid og føde sent i 40- eller 50-årene blant annet kan medføre risiko for svangerskapsdiabetes, høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning.

Jordmor og førsteamenuensis ved Høgskulen på Vestlandet, Anne Britt Vika Nilsen, fortalte at hun ikke anbefaler å vente såpass lenge med å få barn. 

– For det første fordi det er lite forenelig med kvinnens biologi, fertiliteten synker gradvis med alderen, og ganske betydelig etter hvert, sier hun og legger til at det finnes variasjoner, slik at man kan ikke si noe eksakt for den enkelte kvinne, sa Nilsen.

Til tross for dette har det blitt mer og mer vanlig å vente med å få barn, og mange venter til og med til de er over 40 år.

Les også: Dobling av kvinner over 45 år som får barn

Skuespilleren Cameron Diaz (47) er en av dem. Forrige uke avslørte hun på Instagram at hun og mannen hennes Benji Madden (40) har fått sitt første barn.

Selv om de fleste gratulerte Diaz, var det også enkelte som spekulerte i om Diaz noen gang gikk gravid.

Hun kan muligens ha brukt en surrogatmor, noe også stjerner som Tyra Banks og Nicole Kidman har gjort.

Se flere kvinner som fikk barn i voksen alder i videoen over.

DEL

FØLG OSS