Per Gessle tok farvel med «Roxette»-kollegaen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.01-2020
  • Oppdatert: 23.01-2020
per Gessle og Marie Fredriksson startet doen Roxette sammen på 80-tallet. Foto: Juergen Schwarz/Reuters

Mandag hyllet flere av Sveriges største artister avdøde Marie Fredriksson. – Det var veldig vondt, sier kollegaen hennes fra bandet Roxette. 

I starten av desember kom nyheten om at «Roxette»-vokalisten Marie Fredriksson (61) hadde gått bort etter lengre tids sykdom.

I ettertid har hun blitt hyllet av artister og fans verden over, og på mandag ble det holdt en konsert til minne om henne på Stora Teatern i Göteborg.

Per Gessle, som startet Roxette sammen med Marie Fredriksson, var en av artistene som deltok på konserten. Han forteller til svenske P1 at konserten var både fin og vanskelig.

Les også: Roxette-vokalist Marie Fredriksson er død

– Det var en veldig sterk opplevelse. Det var fantastisk å være med på det, men det var også veldig vondt. Man blir minnet på alt man har gått gjennom sammen, sier han til radiokanalen.

Gessle og Fredriksson møttes for første gang på 70-tallet, da hun var med i bandet Strul og han i popgruppen Gyllene Tider. I 1986 startet de Roxette. 

Popduoen ble spesielt kjent for sangen «It Must Have Been Love» som var en del av soundtracket til filmklassikeren «Pretty Woman».

– Hele reisen vår var utrolig, fra begynnelsen til slutten. Vi delte en felles drøm om å slå gjennom i utlandet, også lyktes vi. Det var jo helt fantastisk, minnes Gessle.

Videre forteller han at han og Fredriksson gikk fra å være venner til å få et mer profesjonelt forhold.

Les også: Marie Fredriksson begraves i stillhet

– Men vi har alltid vært veldig nære hverandre. Jeg har alltid sett på henne som en søster, slik har det alltid vært, sier han.

Marie Fredriksson ble rammet av hjernesvulst i 2002, men frisknet til og dro på turne igjen med Roxette i 2008. I 2016 ble helsen hennes imidlertid verre, og legen hennes rådet henne til å slutte og turnere.

Fredriksson ble 61 år og etterlot seg ektemann og to barn. Minnekonserten blir sendt på SVT 25.januar. 

DEL

FØLG OSS