John Arne Riise: Brukte 25.000 kroner i måneden på gaver til kona

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 28.01-2020
  • Oppdatert: 28.01-2020

Den tidligere fotballspilleren avslører at han spiste på restaurant 360 ganger og brukte en halv million på klær og sko i løpet av ett år. Nå har han skjønt at han må roe ned pengebruken.

Tirsdag har TV3-programmet «I lomma på Silje» premiere. Startsiden har sett den første episoden, hvor John Arne Riise (39) får hjelp av forbrukerøkonom Silje Sandmæl (41) til å få oversikt over økonomien sin.

John Arne Riise er en av Norges mest kjente fotballspillere og spilte blant annet for Liverpool i syv år. Nå jobber han som fotballtrener for Flint Tønsberg i 3. divisjon. 

Les også: Riise blir trener i Tønsberg-klubb

– Kanskje ikke nødvendig

I programmet kommer det nemlig frem at han kjøpte gaver til kona, Louise Angelica Riise (30), for 25.000 kroner i måneden. De spiste på restaurant 360 ganger i løpet av ett år, og alle måltidene kom på rundt 160.000 kroner totalt.

Til VG innrømmer Riise at han har svidd av litt vel mye penger på luksusvarer.

– Etter å ha møtt Silje, ser jeg jo at denne pengebruken kanskje ikke har vært nødvendig, sier han.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl understreker imidlertid at Riise har vært i et miljø der det er normalt med et skyhøyt forbruk.

– Mange vil bli sjokkerte over det høye pengeforbruket hans. Men man må huske på at John Arne er vokst opp i fotballmiljøet, der slike summer blir nesten å regne som melk og brød, sier hun til VG.

Skjemmer bort kona

En av tingene 39-åringen bruker spesielt mye penger på, er gaver til kona Louise. I programmet kommer det blant annet frem at han brukte 15.000 kroner på en fødebag fra Gucci.

Til VG sier han at hun aldri forventer at han skal kjøpe dyre ting til henne, men at han synes det er hyggelig å kjøpe gaver til henne.

Les også: Riise lettet etter henleggelse

Louise Angelica og John Arne forlovet seg i 2012 og giftet seg to år senere. I august i fjor fikk de sitt første barn sammen. 

Noen måneder senere avslørte Louise Angelica til Nettavisen at hun gjerne vil ha flere barn.

– Jeg tror kanskje vi ikke skal drøye for lenge før vi prøver igjen, sa hun. 

I de neste episodene av «I lomma på Silje» får vi møte kjendiser som Mia Gundersen, Carina Dahl og Bård Hoksrud. 

DEL

FØLG OSS