Frank Kjosås om utseendefokuset: – Man blir litt irritert

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 30.01-2020
  • Oppdatert: 30.01-2020
Frank Kjosås på den røde løperen til P3 Gull i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den anerkjente skuespilleren ble fortalt at han bare kom til å spille unge roller på grunn av sitt unge utseende. 

Frank Kjosås (38) ble for alvor kjent som skuespiller da han spilte i serien «Halvbroren». I serien viste han at han passet perfekt inn i rollen som den maskuline rollen som Fred, men i virkeligheten har han måtte motbevise mange fordommer.

Til «God kveld Norge» forteller han nemlig at mange fortalte han at han bare kom til å spille unge roller på grunn av hans androgyne utseende.

– Jeg fikk jo beskjed om at jeg kom til å spille «prins» og «liten gutt som spyr». Ikke faen at jeg skulle gjøre det, sier han.

Les også: Kjosås låner stemmen sin til overgrepsutsatte barn

Han sier at han flere ganger har vært forbanna på sitt eget utseende og lei av oppmerksomheten rundt det.

– Man blir litt lei av det, man blir litt irritert. Så da må man jo tilpasse seg på en måte, kanskje bruke det litt til sin fordel, sier han til God kveld Norge.

Og man kan trygt si at Kjosås har motbevist kritikerne. Han har blant annet spilt rollen som Hitler i teaterstykket «Mein Kampf» (2013) og Judas i «Jesus Christ Superstar» (2009). Nå spiller han rollen som Gud i «An Act of God» på Chat Noir.

Les også: Frank Kjosås: – I dag snakker jeg for ham

På privaten var Kjosås gift med skuespilleren Marie Blokhus i fem år. De ble kjærester da de gikk på Teaterhøyskolen sammen, men snakket aldri mye om forholdet sitt til pressen.

– Du vet, i vårt fag, vi er så eksponerte, derfor vil man holde noen få, viktige ting hellig, har Blokhus tidligere sagt til VG.

I 2016 kunngjorde de at de skulle skilles. 

DEL

FØLG OSS