Kong Harald er tilbake etter sykemeldingen

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 03.02-2020
  • Oppdatert: 03.02-2020
Terje PedersenNTB scanpix

Kong Harald er tilbake for fullt etter sykemeldingen. Søndag deltok han på sitt første offisielle oppdrag utenfor slottet etter å ha vært innlagt på sykehus.

Kong Harald (82) strålte på NM på ski i Drammen i helgen. Det var hans første offentlige opptreden siden han ble sykemeldt og innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet den 8. januar.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom. Kongen forventes å bli utskrevet før helgen,» skrev slottet i en pressemelding.

Les også: Prins William får ny tittel av dronningen

På grunn av sykemeldingen måtte kongen også avlyse en rekke oppdrag, blant annet åpningen av Johan Sverdup-feltet i Nordsjøen, og EM i håndball for menn.

Kong Harald var tilbake fra sykemeldingen 23. januar, men NM på ski i Drammen var hans første offisielle oppdrag utenfor slottet.

Idrettskongen

– Det er godt å se at kongen er tilbake. Han har allerede hatt en del oppdrag siden han ble friskmeldt, men NM er første offisielle oppdrag utenfor slottets fire vegger, sier Se og Hørs kongehusekspert CarolineVagle til ukebladets nettsted.

– Og jeg er sikker på han har sett fram til det. Kongen elsker sport, og er ofte å se på tilskuerplass i mesterskap. Han er jo også fortsatt aktiv idrettsutøver selv. Han var senest med i VM i seiling i fjor. Imponerende av en mann som fyller 83 denne måneden, sier kongehuseksperten videre.

Kongen er norsk idretts høye beskytter, og driver aktivt med seiling hvor han har deltatt i tre olympiske leker: 1964, 1968 og 1972.

Les også: Kongelig utleie på finn.no: Nå kan du bli Haakon og Mette-Marits nabo

Reiser på statsbesøk til Jordan i mars 

Kongen og dronningen er nå godt i gang med forberedelsene til å besøke Jordan. 2. til 4. mars besøker kongeparet Jordan etter at de takket ja til invitasjon fra kong Abdullah II og dronning Rania. Det blir kongeparets første reise til Midtøsten.

«Det er i år 20 år siden det jordanske Kongeparet var på statsbesøk i Norge. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og næringsminister Iselin Nybø ledsager Kongeparet», skriver slottet på sine nettsider.

Husker du denne?

DEL

FØLG OSS