Prins William får ny tittel av dronningen

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 28.01-2020
  • Oppdatert: 28.01-2020
Jon SuperReuters

Prins William er nummer to i arverekken til den britiske tronen. Nå belønnes han med ny tittel av dronning Elzabeth.

Prins William er nummer to i den britiske arverekkefølgen. Nå er han blitt ytterligere forfremmet av dronning Elizabeth, skriver det amerikanske ukebladet People.

Prinsen er blitt tildelt den offisielle tittelen «Lord High Commissioner to the General Assembly of the Church of Scotland».

Les også: Prinsesse Dianas niese (29) forlovet med 32 år eldre millionær

I praksis betyr forfremmelsen at han er blitt dronningens personlige representant for den skotske kirke, og må belage seg på flere offisielle besøk og oppgaver for den skotske kirke.

Dette er stikk motsatt av hva hans lillebror prins Harry har valgt. Tidligere denne måneden valgte Harry og hertuginne Meghan å trekke seg tilbake fra kongehuset. Paret flytter til Canada og vil å fremtiden få langt færre offisielle oppgaver. De mister også retten til kongelig apanasje og retten til å bruke kongelige titler.

Les også: Derfor har Meghan og Harry et spesielt forhold til Canada

Selv om Harry og Meghan mister den kongelige apanasjen vil de likevel ha til salt i grøten.

Harry og Meghan er et av verdens ettertraktede par, og PR-eksperter Daily Mail har snakket med, regner med at de kan håve inn millioner på avtaler med merkevaregiganter som Google eller Apple, har Startsiden tidligere skrevet.

DEL

FØLG OSS