Macaulay Culkin om Michael Jackson: – Han har aldri gjort noe mot meg

NTB

  • Publisert: 13.02-2020
  • Oppdatert: 13.02-2020
Jordan StraussNTB kultur

15 år etter at «Hjemme alene»-stjernen Macaulay Culkin vitnet mot Michael Jackson i overgrepssaken mot ham, nekter han igjen for at popkongen gjorde noe straffbart mot ham.

I sitt første intervju på mange år snakker Culkin om alt fra et tidligere narkotikaproblem til at livet ikke har vært bedre på mange år. Det som imidlertid får mest oppmerksomhet fra intervjuet med magasinet Esquire , er hans relasjon til Michael Jackson – og rettssaken mot popkongen i 2005.

– Jeg skal starte med det første. Det er ikke det første, det er sannheten. Han har aldri gjort noe mot meg, sier 40-åringen, og legger til:

– Jeg så ham aldri gjøre noe.

Culkin sier videre at dersom han hadde hatt noe å snakke om, så ville det være passende å gjøre det nå.

– Men nei, jeg så aldri noe, han gjorde aldri noe, fortsetter den tidligere barnestjernen – som tilbrakte mye tid på Neverland hos popkongen i barndommen.

I rettssaken mot Jackson i 2005 vitnet Culkin for Jackson, og sa også da: – Jeg har aldri sett ham gjøre noe upassende mot noen.

Jackson ble den gang frikjent for anklager om seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt.

Allerede i 2004 kom meldingene om at Jackson hadde betalt en stor sum og inngått forlik med en gutt og foreldrene hans etter anklager om seksuelle overgrep. Forliket innebar ikke at Jackson innrømmet skyld.

I fjor kom filmen «Leaving Neverland», en dokumentar der to amerikanske menn hevder at de ble seksuelt misbrukt av Jackson da de var barn.

Dokumentaren, som fikk massiv kritikk fra Jacksons familie og fans, fikk Emmy-pris for beste dokumentar, og i Norge ble den sendt på NRK2.

DEL

FØLG OSS