Hertuginne Kate åpner opp om morsrollen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 17.02-2020
  • Oppdatert: 17.02-2020
Hertuginne Kate og prins William med deres tre barn, fra venstre: Louis, Charlotte og George. Foto: Matt Porteous/AP

Den kongelige trebarnsmoren forteller om utfordringene hun har slitt med etter hun ble mor.

Det er ikke ofte hertuginne Kate (38) snakker om privatlivet sitt, men i en ny episode av den britiske podkasten «Happy Mum Happy Baby», forteller hun hvordan hennes og prins Williams liv forandret seg etter de fikk barn.

I podkasten sier hertuginnen at hun slet med morgenkvalme i alle sine tre svangerskap.

– Jeg har hatt det hver gang, dessverre. Det er mange som har det enda verre, men det var definitivt en utfordring. Ikke bare for meg, men også for de rundt meg. Jeg tror at det å få barn påvirker alle i familien, sier hun.

Les også: Slik imponerte prins William hertuginne Kate

Hertuginne Kate og prins William har sønnene George (6) og Louis (1) og datteren Charlotte (4). Mange småbarnsforeldre sliter med dårlig samvittighet og føler ikke at de strekker til. Det kjenner hertuginnen seg veldig igjen i.

– Ja, absolutt! Jeg tror de som sier at de ikke opplever dette som mødre lyver. Til og med da jeg skulle hit i dag morges, sa George og Charlotte: «Mamma hvorfor skal du ikke levere oss på skolen i dag?», sier hun.

Videre forteller hun at det er viktig for henne at barna hennes får en avslappet og jordnær oppvekst. 

– Det jeg vil at de skal huske fra barndommen sin er stundene med meg som mor, at vi i familien dro på stranda, ble søkkvåte, fylte støvlene våre med vann, det er sånne ting jeg vil at de skal kunne se tilbake på. Ikke en stressende familie der man prøver å få til alt på en gang, forteller hun.

Det har lenge vært en tradisjon med at mødre i den britiske kongefamilien viser frem den nyfødte kort tid etter fødselen.

Dette gjorde Kate og William med alle sine tre barn. Etter fødslene har mange kritisert denne tradisjonen, fordi de mener at Kates tilsynelatende perfekte utseende etter en fødslene skaper et urealistisk bilde av hvordan det er å gå gjennom en fødsel.

Les også: Broren til hertuginne Kate er forlovet

I podkasten innrømmer hertuginnen at hun syntes det var skummelt å vise seg frem rett etter fødslene.

– Det var ganske skremmende, jeg skal ikke lyve, sier hun.

Prins Harry og hertuginne Meghan brøt imidlertid med denne tradisjonen. De møtte pressen først noen dager etter sønnen Archie ble født, og valgte å holde en privat dåpsseremoni.  

DEL

FØLG OSS