Petter «uteligger» satt en måned i fengsel – slik påvirket det ham

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.02-2020
  • Oppdatert: 21.02-2020
Nyquist sier at fengselsoppholdet gjorde ham sløv, apatisk og surrete. Foto: Thomas Løberg/TV 2

I en ny serie tester Petter Nyquist livet bak murene. – Jeg sov ikke ordentlig en eneste natt, sier han til TV 2.

Petter Nyquist (41) ble kjent for norske TV-seere gjennom serien «Petter uteligger» hvor han bodde på gata i Oslo i 52 dager.

Nå er han aktuell i serien «Petter i fengsel», hvor han sitter i fengsel en måned for å se hva det gjør med psyken.

Høysikkerhetsfengselet i Halden har flere ganger blitt omtalt som « verdens mest humane fengsel», men til TV 2 sier Nyquist at man definitivt blir preget av oppholdet uansett. Han sier at han ble apatisk, sløv og sov veldig lite.

Les også: Husker du Svein fra «Petter uteligger»? Slik går det med ham nå

– Jeg sov ikke ordentlig en eneste natt, og jeg forsto fort at det var sånn for mange av de andre der også. At det var et slags syndrom, noe som ligger i underbevissheten, når du er sperret inne, sier han.

Programredaktør i TV2, Kathrine Haldorsen, forteller i en pressemelding at hun håper dokumentarserien kan være et viktig bidrag i debatten om norsk kriminalomsorg.

– Som allmennkringkaster og samfunnsaktør er det sentralt for TV 2 å sette fokus på et område mange har meninger om, men som få kjenner fra innsiden. «Petter i fengsel» gir et ekte og sterkt inntrykk av livet bak murene, sier hun.

Les også: Petter Nyquist får ruspolitisk pris

Til vanlig bor Nyquist med samboer og barn på Kolsås i Bærum. Kontrasten var altså ganske stor da han gikk fra et vanlig familieliv til et isolert liv i fengsel.

Han sier også at fengselsoppholdet fikk han til å tenke på hvor vanskelig det er å komme seg ut i samfunnet igjen etter å ha vært innesperret.

– Nå hadde jeg en trygg ramme å komme tilbake til, et liv. Likevel var det en veldig ubehagelig situasjon å komme til Oslo S. Mange folk, lyder, lukter. Jeg hadde egentlig tenkt å ta T-banen hjem, men endte opp med å sette meg i en taxi, sier han til TV 2Serien har premiere 4.mars. 

DEL

FØLG OSS