Etter skandalen: Slik går det med Harvey Weinsteins ekskone nå

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 28.02-2020
  • Oppdatert: 02.03-2020
Harvey Weinstein og Georgina Chapman i 2013, før Weinstein ble anklaget for overgrep og voldtekter. Foto: Frederic J. Brown/AFP

Designeren Georgina Chapman gikk fra den nå overgrepsdømte filmmogulen i 2017. Nå skal hun ha funnet kjærligheten igjen med Oscar-vinneren Adrien Brody. 

I 2017 begynte det for alvor å storme rundt filmprodusenten Harvey Weinstein (67). Han fikk flere trakasseringsanklager rettet mot seg, og i oktober det samme året fikk han sparken fra sitt eget selskap.

Da begynte også ekteskapet med motedesigneren Georgina Chapman (43) også å rakne i sømmene. Den samme måneden søkte Chapman om skilsmisse og oppga at årsaken var «utilgivelige handlinger».

Les også: Weinstein brakt til sykehus etter dommen

Chapman og Weinstein hadde da vært gift i 13 år. Chapman var en av grunnleggerne av designermerket Marchesa, som en gang var en storfavoritt blant kjendisene på den røde løperen.

Etter skandalen rundt Harvey Weinstein, skrev imidlertid flere nettsider at kjendisene nektet å bruke kjolene til Marchesa lenger.

Var ydmyket og knust

Weinstein og Chapman har to barn sammen, og etter skandalen brøt ut, dro Chapman rett til foreldrene sine i London. I sitt første intervju etter skandalen, i mai 2018, fortalte hun til Vogue at trakasseringsanklagene mot eksmannen kom som et sjokk. Hun var aldri mistenksom overfor ham.

/

– Det er det som gjør dette så utrolig smertefullt: Jeg trodde det jeg hadde var et lykkelig ekteskap. Jeg elsket livet mitt, sa hun.

Mediestormen rundt ektemannen gjorde at hun ikke viste seg i offentligheten på flere måneder.

– Jeg var så ydmyket og knust at jeg følte ikke at det var respektfullt å gå ut. Jeg tenkte, hvordan kan jeg gå rundt og vise meg frem når alt dette foregår? sa hun til magasinet.

Lever et tilbaketrukket liv

Ifølge Daily Mail skal Chapman ha fått rundt 20 millioner dollar etter skilsmissen med Weinstein. I intervjuet med Vogue avslørte hun at hun planla å flytte til mer landlige omgivelser sammen med de to barna hun har sammen med Weinstein.

– Når dette skjedde, fikk jeg en åpenbaring: Jeg vet hva jeg må gjøre. Jeg må flytte til en gård utenfor sentrum av New York. Datteren min elsker å ri, sønnen min er glad i dyr. Jeg må bygge en gård, sa hun.

Les også: Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt

Etter Chapman skilte seg fra Weinstein og den verste mediestormen roet seg, begynte også flere kjendiser å velge kjoler fra hennes merke igjen. På Met-gallaen i 2018 hadde Scarlett Johansson på seg en kjole fra Marchesa, og senere fulgte flere kjendiser opp og gjorde det samme

Det samme året viste også motebransjens mektigste kvinne, Anna Wintour, sin støtte til Chapman. I en lederartikkel i Vogue, skrev hun at hun ikke synes Chapman bør bli straffet for Weinsteins handlinger. 

Skal ha funnet kjærligheten igjen 

Chapman skal også ha funnet kjærligheten igjen etter bruddet med eksmannen. I september i fjor skrev flere nettsider, blant annet The Sun, at hun har blitt sammen med den Oscar-vinnende skuespilleren Adrien Brody. Han er blant annet kjent for sin rolle i filmen «Pianisten» (2002).

Les også: Weinsteins anklagere mener en æra er over

En kilde som står Chapman nær fortalte The Sun at hun har det mye bedre nå.

– Det er åpenbart et nytt forhold, men Adrien er betatt og Georgina er lykkeligere enn hun har vært på flere år, sa kilden.

25. februar 2020 ble Harvey Weinstein dømt for seksuelle lovbrudd i en straffesak i New York.

DEL

FØLG OSS