Kristian Valen måtte avbryte show: – Innser at jeg trenger hjelp

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.03-2020
  • Oppdatert: 09.03-2020
Valen deltok i Melodi Grand Prix i 2017. Her er han avbildet under generalprøven før finalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Fredag kveld skulle komikeren underholde 400 gjester i Sandefjord. Etter bare en halvtime måtte showet avsluttes. 

De neste ukene skulle komikeren Kristian Valen (45) etter planen reise Norge rundt for å holde showet «Åsted Valen». På fredag ble imidlertid en av forestillingene hans i Sandefjord avsluttet etter bare en halvtime.

Seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord, Lars Fuglevik, sier til Sandefjords Blad at showet måtte avsluttes fordi Valen var i en tilstand der det ikke var forsvarlig å fortsette showet.

– Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier han.

Les også: Kristian Valen klar for omkamp om trusler mot politiet

Lørdag formiddag beklaget Valen seg i en pressemelding. I pressemeldingen skriver han at han har vært gjennom en krevende periode, og innrømmer at han har tydd til alkohol for å takle det.

– Alkohol har blitt en «følgesvenn» som over tid har tatt overhånd. Jeg innser at jeg må ha profesjonell hjelp for å kunne ta tilbake livet på vegne av min forlovede og jobben er jeg i dag, sier han i pressemeldingen ifølge Stavanger Aftenblad.

– Jeg ber om ro og forståelse ovenfor mine nærmeste og meg selv for å raskest mulig komme tilbake. Igjen beklager på det sterkeste! Jeg er flau og lei meg for alle de jeg har sviktet, fortsetter han.

Les også: Komiker ligger an til å bli president i Ukraina 

Valens forestillinger skulle egentlig fortsette frem til juni i år, men nå er det usikkert om han kommer til å fortsette turneen.

På lørdag skulle han stå på scenen på Kongsberg musikkteater, men denne forestillingen har blitt avlyst, ifølge Laagendalsposten. Billettene til showet var utsolgt, men gjestene kommer til å få tilbake pengene.

DEL

FØLG OSS