På denne dag – 24. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Byste av Gaius Julius Caesar Caligula ved Ny Carlsberg glyptotek i København. Foto: Louis le Grand/Wikimedia (CC BY-SA 3.0).
41 - Keiser Caligula myrdes av sin livgarde
Den romerske keiser Caligulas navn har blitt knyttet til mange utskeielser. Det spørs om han var så forrykt som senere kilder har beskrevet, men det later ihvertfall til at han la seg grundig ut med aristokratiet. To sammensvergelser mot hans liv ble forhindret før han ble offer for den tredje og drept i sitt eget palass av den keiserlige livgarde. Wikipedia, SNL.
Medlemmer av oppryddingsaksjonen bruker håndholdte geigertellere i letingen etter satellittrester. Via Wikimedia.
1978 - Kosmos 954: Satellittulykke i Canada
Kosmos 954 var en militær sovjetisk satellitt for skipsovervåkning. En feil gjorde at atomreaktoren ombord ikke ble skilt ut separat før den kom inn igjen i jordens atmosfære, 24. januar 1978. 50 kg anriket uran ble spredd over et stort område nordvest i Canada. Sovjet betalte 3 millioner kanadiske dollar i erstatning for oppryddingsaksjonen. Wikipedia, SNL.
Kinesisk gullgraver i California 1852. Via Wikimedia.
1848 - Gullrushet i California begynner
Gullrushet i California (1848-1855) begynte 24. januar 1848, med funn av gull i Coloma. 300.000 strømmet til fra utlandet og andre deler av USA. Innvandringen og gullet styrket hele den amerikanske økonomien, og California ble en fullverdig delstat i 1850. «Gullrushet» hadde store negative følger for urbefolkningen i området; sykdom, sult og folkemord. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev