På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Sopot: Hjertet av den polske rivieraen

Bilde i Fugleperspektiv over Sopot i Polen. Her kan man se den lange stranden som strekker seg over 5 km, blått hav og blå himmel. På land kan man se frodige grønne trær og en rekke hus og hotell med røde tak. Sopot i Polen er perfekt for deg som liker å bade eller å nyte luksus på ett av spaene. Sopot har flere hotell som passer forskjellige budsjetter enten du er ute etter luksus eller budsjettvennlige hotell i Sopot.
Du tenker kanskje ikke på Polen når du hører om behagelige temperaturer og vakre strender. La oss introdusere Sopot, en polsk by som har nettopp dette. I tillegg er det billig å både reise dit og feriere der. (Foto: Colourbox)

Med en strand på over fire km er Sopot i Polen den perfekte destinasjonen for deg som elsker å bade. Ikke nok med det, her får du mye ferie for pengene!

Har du noen gang tenkt på Polen som en «syden-destinasjon»? Ikke vi heller før vi kom over Sopot som ligger like ved Gdansk. Hvis du er ute etter en billig ferie hvor du kan nyte late dager på stranden eller aktive dager med forskjellige vannaktiviteter, er dette destinasjonen for deg!

Sopot har virkelig vokst i popularitet de siste årene. Ikke bare er det billig å reise til byen, det er også billig å feriere der. Under finner du flere grunner til hvorfor den polske byen er verdt å besøke!

restplasser
Billige reiser til Sopot

Billige reiser til Sopot

Sjekk prisene hos Restplass.no

Her kan du finne billige reiser til flere destinasjoner. Du kan blant annet lese om hvilken destinasjon i Europa som er billigst for nordmenn å feriere i.

Hva kan man gjøre i Sopot?

Lurer du på hva Sopot har å tilby? Her har vi samlet fem populære ting å se og gjøre i den polske «bade-byen».

Stort spa- og velværetilbud

Det er ikke bare moloen og stranden Sopot er kjent for. Den polske byen har også et stort spa- og velværetilbud for deg som ønsker ekstra avslapning på ferien. Hva er vel bedre enn å nyte en deilig massasje etter en lang dag på stranden. Byen er kjent for sine mange kvalitets-spa, og passer derfor også deg som vil reise på en velvære-ferie.

Europas lengste tremolo

Molo w Sopocie som den heter på polsk, er en 500 meter lang tremolo i Sopot. Moloen er den lengste av sitt slag i Europa og derfor verdt å ta en tur på dersom man besøker den polske byen. Her vil du blant annet få en flott utsikt over sjøen og Sopot. I sommersesongen arrangeres det ofte filmvisninger på moloen etter solnedgang.

Bilde av den 500 meter lange tremoloen i Sopot, Polen. På moloen går det flere folk som får en flott utsikt over sjøen. I bakgrunnen på bildet kan man se byen Sopot. Sopot i Polen er perfekt for deg som liker å bade eller å nyte luksus på ett av spaene. Sopot har flere hotell som passer forskjellige budsjetter enten du er ute etter luksus eller budsjettvennlige hotell i Sopot. Her finner du billig ferie til sol og varme.
Sopot har den lengste tremoloen (ca. 500 meter) i Europa. En tur på denne gir en flott utsikt over sjøen og den polske byen. (Foto: Colourbox)

Her finner du landene som er rangert som de billigste for nordmenn å feriere i!

Strand så langt øyet kan se

Sopot er kanskje mest kjent for den lange stranden, på rundt 4 km, som strekker seg så langt øyet kan se. Her kan du finne aktiviteter for enhver interesse, enten du like late dager på stranden eller ønsker å utforske spennende vannaktiviteter. Du kan også ta deg en sykkeltur langs strandpromenaden hvor du blant annet finner en rekke cafeer og restauranter.

Bilde av den lange flotte stranden i Sopot, Polen. Stranden strekker seg så langt øyet kan se. Til venstre i bildet er det mange grønne frodige trær, mens til høyre i bildet ser du blå sjø. Sopot i Polen er perfekt for deg som liker å bade eller å nyte luksus på ett av spaene. Sopot har flere hotell som passer forskjellige budsjetter enten du er ute etter luksus eller budsjettvennlige hotell i Sopot. Her finner du billig ferie til sol og varme.
Hvis du er ute etter en billig strand-ferie bør Sopot absolutt vurderes. Her finner du en strand på rundt 4 km! (Foto: Colourbox)

Visste du at kredittkort kan gjøre reisen tryggere? Vi forklarer hvorfor, og hvilke som er de beste.

Besøke Opera Leśna (Skogsoperaen)

Hvis du ønsker å oppleve kultur mens du besøker Sopot er det anbefalt å sjekke ut det som kalles for «skogsopraen.» Dette er er et amfiteater som har en vakker beliggenhet blant åser og skoger i nærheten av byen. Den noe spesielle beliggenheten gir en unik opplevelse på grunn av den vakre akustikken skogen gir. I dag brukes den til både konserter og forestillinger.

Monte Cassino-gaten og det krokete huset

Dette er en av de mest populære gågatene i Sopot, og er kjent for sine mange kafeer, sjarmerende boder og livlige atmosfære. Her finner du alt fra god mat til suvenirer.

En anne ting som er verdt å få med seg i Sopot er Krzywy Domek, som betyr det krokete huset på polsk.

Bilde av det krokete huset, Krzywy Domek, i Sopot, Polen. Huset har en spesiell fasong som kan minne om et bølgete tak, og skaper en fascinerende illusjon av bygget som er hvitt med gule detaljer. Foran det krokete huset står det to grønne trær. Sopot i Polen er perfekt for deg som liker å bade eller å nyte luksus på ett av spaene. Sopot har flere hotell som passer forskjellige budsjetter enten du er ute etter luksus eller budsjettvennlige hotell i Sopot. Her finner du billig ferie til sol og varme.
Det krokete huset i Sopot er også et populært skue i den polske byen. (Foto: Colourbox)

Vær obs! Ikke la deg lure av denne vanlige ferietabben.

Hotell i Sopot

Sopot har en rekke hotell man kan velge mellom, og du kan finne overnatting til de fleste budsjettene i byen. Her finner du alt fra luksuriøse hotell med spa- og velværeavdelinger til budsjettvennlige familiehotell.

Her forklarer vi forresten hvor du kan finne billige flybilletter.

Ofte stilte spørsmål om Sopot

Når er det varmt i Sopot?

Hvis man søker sol og varme er sommermåndene (juni-august) de beste for å besøke Sopot. Dette er også den mest populære tide å besøke den polske byen. Her kan du lese vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

Kan man drikke vann fra springen i Sopot?

Springvannet i Polen regnes som trygt å drikke, men mange foretrekker å drikke flaskevann da vannet i kranen ofte kan ha smak av blant annet klor. Flaskevann er ofte billig og lett tilgjengelig, og er derfor foretrukket av de fleste.

Er Sopot barnevennlig?

Sopot passer helt klart deg som skal på ferie med barn. Den lange stranden byr på flere steder som er langrunne og derfor perfekt for de små. I tillegg finnes det flere familievennlige hotell og aktiviteter som blant annet vannparker og lekeplasser.

Hvilken flyplass er nærmest Sopot?

Den nærmeste flyplassen er Lech Wałęsa lufthavn som ligger omtrent ti kilometer unna Gdansk, og 10 kilometer fra Sopot.

Hvordan komme seg fra flyplassen til Sopot?

Man kan ta både buss, taxi og tog fra flyplassen til Sopot. Reisen tar omtrent 20 minutter.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: