Derfor slukner mobilen din i kulda

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.12-2017
  • Oppdatert: 26.06-2018
Smarttelefonene er som oss mennesker - de trives best i normale temperaturer.Foto: Colourbox

Ofte «dør» mobilen når det er kaldt ute og man trenger den som mest. Men hvorfor? 

Mange av oss har opplevd det: Det er vinter, mobilen er nesten fulladet, men etter bare noen timer slår den seg av. Og ofte skjer det når man trenger den som mest.

DinSide har tidligere skrevet om dette, og til nettstedet fortalte kommunikasjonssjef i Elkjøp, Øystein Schmidt, at dette er et problem ved alle smarttelefoner.

- Nei, ren motstand mot kulde er relativt lik fra modell til modell og fra produsent til produsent. Produsentenes grenser varierer litt, men det er ikke store forskjeller, sa han.

Les også: De heteste mobilene i Norge akkurat nå

Her er grunnen

Apple har selv skrevet om hvorfor dette skjer på sine nettsider:

«Lave eller høye temperaturer kan føre til at enheten endrer virkemåte for å regulere sin egen temperatur. Hvis du bruker en iOS-enhet i svært kalde omgivelser, der temperaturen er utenfor driftsområdet, kan batterilevetiden reduseres slik at enheten slår seg av.

Batterilevetiden går tilbake til normalt når omgivelsestemperaturen blir høyere. Hvis du bruker en iOS-enhet i veldig varme omgivelser, kan batterilevetiden reduseres permanent.»

Les også: Du kan snart slippe SIM-kortet i mobilen

Så hva kan du gjøre for å unngå at dette skjer? Ifølge Telenor, bør man blant annet oppbevare mobilen i innerlomma og sørge for at den holder seg romtemperert.

Man kan også bruke en ullsokk til å beskytte mobilen mot kulde og fuktighet. Du bør også unngå at mobilen blir utsatt for store temperatursvingninger. 

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS