7 Fascinerende fakta du kanskje ikke visste om Japan

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.12-2017
  • Oppdatert: 28.06-2018
Tokyo er en av verdens mest befolkede byer. Foto: Colourbox

23.desember er ikke bare lille julaften, men også Japans nasjonaldag. Her har vi funnet noen fakta du kanskje ikke visste om landet. 

1. Julen i Japan er helt annerledes enn i Norge

Mens tradisjonell julemat som ribbe eller pinnekjøtt er helt essensielt for mange av oss nordmenn, er julen ganske annerledes i Japan. Ifølge SNL er det bare rundt 1,5 prosent av befolkningen som er kristne, og derfor blir julaften sett på som en romantisk dag hvor man er sammen med kjæresten. Ifølge BBC er det også helt normalt å spise en bøtte med friterte kyllingvinger fra KFC. Faktisk så normalt at rundt 3,6 millioner familier bestiller mat fra den amerikanske fastfood-kjeden gjennom julen.

2. Nasjonalsangen deres

Nasjonalsangen deres heter Kimi ga yo («Vår keisers herredømme»), og inneholder tekst fra diktsamlingen «Kokin Wakashu».

3. «Power-naps» er veldig vanlig

Har du vært i Japan, har du kanskje lagt merke til at japanere ofte tar seg en lur både på cafeer, på t-banen eller til og med på jobb. Ifølge New York Times, er dette helt normalt, og blir ikke sett ned på. En av grunnene til at japanerne må hente seg inn i løpet av dagen, kan være at deler av befolkningen får for lite søvn. En studie fra 2015 fant ut at 39,5 prosent av deltakerne i studien sov mindre enn seks timer om natten.

4. Øyer fylt med katter

Er du over gjennomsnittet glad i katter, kan Japan tilby flere øyer der det er flere katter enn mennesker. Den mest kjente øya heter Aoshima, som ligger 30 minutter utenfor fastlandet.

Les mer her: Alternativ ferie for katteelskere

(Saken fortsetter under bildet) 

/

5. Kjærlighetshotell

I Japan finnes det mange «kjærlighetshoteller», for par som trenger å pleie kjærligheten i noen timer eller en dag. Ifølge The Guardian, har hotellene ofte hjerter på skiltene utenfor, og tilbyr kortere opphold på noen timer eller en dag.

6. Det er høflig å slurpe

Det er et kjent faktum at Japanere har et annet syn på hva som er høflig og ikke enn vi nordmenn. Her er det faktisk høflig å slurpe når du spiser suppe, og kan være et tegn på at du nyter maten, ifølge The Guardian.

7. Minimale hotellrom

Det er mange såkalte «kapselhoteller» i Japan, hvor de minimale rommene er på rundt to kvadratmeter og du må dele dusj og toalett med de andre på hotellet. En natt på et slikt hotell er billig, men kanskje ikke noe for de med klaustrofobi.

/

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS