7 skjulte iPhone-triks du kanskje ikke visste om

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.01-2018
  • Oppdatert: 05.04-2019
Det skjuler seg mange kule muligheter på iPhonen din. Foto: Colourbox

Slik utnytter du smarttelefonens fulle potensiale.

De fleste av oss er helt avhengige av smarttelefonen, men mange vet ikke om de utallige mulighetene som skjuler seg på den.

Les også:  Ti år med iPhone

Visste du for eksempel at du kan lade mobilen raskere ved å sette den i flymodus, eller bruke den som vater? Her har vi samlet syv nyttige iPhone-triks du kanskje ikke visste om. Se dem alle nedenfor!

1. Sett punktum med mellomromtasten

Ved å trykke på mellomrom-tasten to ganger, slipper du å taste inn punktum og mellomrom.

2. Bruk iPhonen som vater

Dette er et smart triks for deg som pusser opp eller vil sjekke om noe er så skjevt som det ser ut. For å bruke iPhonen som vater, gå inn på appen «Kompass» og sveip til høyre. Da får du opp iPhones eget vater.

3. En mer avansert kalkulator

Hvis du studerer eller bare er veldig interessert i matte, kan det være fint å vite at iPhone har en mer avansert kalkulator enn det ser ut som ved første øyekast. Når du er inne i kalkulatoren, vend telefonen 90 grader, så får du opp en annen versjon av kalkulatoren.

/

4. Lad mobilen raskere

Mange av oss bruker apper som Facebook, Snapchat og Spotify om hverandre, og da går batteriet fort ut. Ved å sette mobilen i flymodus, lades den raskere opp igjen. For å sette på flymodus, gå inn på «innstillinger» og aktiver flymodus.

5. Sjekk hva som bruker mest batteri

Og apropos batteri: Hvis du synes mobilen din lades ut litt vel fort, kan du sjekke hvilke apper som bruker mest batteri under innstillinger -> batteri. Iphonen kan også tappes for batteri hvis du har mange apper som går i bakgrunnen. For å hindre at apper du ikke bruker tapper smarttelefonen din for batteri, kan du trykke to ganger på hjem-knappen. Sveip så appene du ikke bruker rett oppover.

Les mer: Fem måter å få batteriet på smarttelefonen til å vare lenger

6. Trikset som skal være bra for søvnen

Det er et kjent faktum at lyset på smarttelefonen kan gjøre deg mer våken, og dermed være dårlig for nattesøvnen. Men hvis du uansett skal bruke den på kvelden, kan det lønne seg å slå på appen «Nightshift». Denne gjør at iPhonen får et mer gulaktig lys, som gjør at skjermen blir mer behagelig for øynene. For å aktivere Nightshift, sveip opp når du er på hjem-skjermen og trykk på Night Shift: Av.

7. Skriv inn nettadresser fortere

Hvis du er lei av og hele tiden måtte skrive inn .com eller .no, kan du holde ned punktum-tasten etter du har skrevet inn en nettadresse. Da får du opp .com, .no, .net, .org og .edu. 

Kilder: Viivilla, Teknisk Ukeblad, VG, Sol, Aftenposten, Dinside.

Les også: Verdens verste passord: Er passordet ditt på denne listen?

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS