Doug Jones (57) er en av verdens mest profilerte skuespillere – men få vet hvordan han ser ut

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 07.03-2018
  • Oppdatert: 07.03-2018
Jones danset rundt på den røde løperen på Oscar-utdelingen i helgen. Foto: Valerie Macon/AFP

Science fiction-skuespilleren er ugjenkjennelig i de fleste av sine filmer. Nå er han aktuell som aldri før i helgens store Oscar-vinner «The Shape of Water».

Ifølge Buzzfeed har Jones medvirket i hele 150 filmer, men til tross for dette, var det nok ikke mange som kjente han igjen da han kom gående på den røde løperen på Oscar-utdelingen i helgen.

Jones har nemlig tilbrakt store deler av karrieren bak lateks, silikon eller tykke lag med sminke. 

Les også:  Åpnet Oscar-utdelingen med spark til Weinstein

I fantasyfilmen «Pans labyrint» spilte han Faunen som har øyne i hendene, i «Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer» spilte han sølvsurferen, og i «Hellboy 2 - The Golden Army», spiller han den humanoide karakteren Abe.

Se bilder av noen av Jones' fantasykarakterer:

Tre timers sminkeprosess

I sin nyeste rolle i «The Shape of Water», spiller han igjen et fiktivt vesen. Denne gangen spiller han den mystiske amfibieskapningen som blir forelsket i stumme Elisa (Sally Hawkins).

Les også:  «The Shape of Water» vant Oscar for beste film

Filmen har høstet strålende anmeldelser av medier verden over, og vant i helgen fire Oscar for beste film, beste regi, beste originalmusikk og beste produksjonsdesign.

I et intervju med BackstageOL, forteller Jones at prosessen for å bli forvandlet til amfibieskapningen tok hele tre timer. Se intervjuet nedenfor! 

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS