Facebook har en «hemmelig» fil om deg – slik laster du den ned

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.03-2018
  • Oppdatert: 14.03-2018
Facebook husker kanskje mer om deg enn du selv gjør.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Slik finner du all informasjonen nettsamfunnet har lagret om deg.

Facebook ble lansert i 2004, og i 2007 hadde nettsamfunnet vokst seg til å bli verdens største. Hvis du er en av de som ble medlem av Facebook tidlig, har du antageligvis likt, kommentert og skrevet en haug av statusoppdateringer som nå er lagret hos nettsamfunnet.

Les også: Nå kan du ta deg en pause fra irriterende venner på Facebook

For å sjekke hva Facebook vet om deg, kan du selvfølgelig bla deg nedover tidslinjen, men du kan også gå enda grundigere til verks. Siden 2010 har nemlig Facebook latt brukerne sine laste ned en stor fil hvor man kan se all informasjonen nettsamfunnet har lagret om deg.

Slik laster du ned filen

For å laste ned denne filen, gå inn på Facebook og klikk deg inn på den lille trekanten øverst i høyre hjørne. Klikk så på «innstillinger» og «last ned en kopi av dine Facebook-data». Da kommer du til en side som ser slik ut:

(Saken fortsetter under)

/

Klikk så på «last ned arkiv» og skriv inn passordet ditt. Etter dette, skal du få tilsendt filen på mail. Filen inneholder blant annet en historikk over samtalene du har hatt, videoer du har publisert, venner du har slettet og lignende.

Les også:  Slik finner du ut om noen har blokkert deg på Facebook

DEL

FØLG OSS