Slik deler du internett fra mobilen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.05-2018
  • Oppdatert: 15.11-2018
Det er enkelt å koble seg til internett med mobilen. Foto: Pixabay

Du trenger ikke Wi-Fi på hytta for å bruke internett på PC-en. Se hvordan du bruker mobilnettet til å koble deg til her!

Enten nettet ditt hjemme stadig vekk hopper av eller du er på et sted der det ikke er internett i det hele tatt, er det alltid praktisk å ha en nødløsning i bakhånd.

Les også:  7 skjulte iPhone-triks du kanskje ikke visste om

Hvis du deler nettet fra mobilen, kan du få internett på PC-en eller Mac-en uansett hvor du er. Se hvordan du gjør det her!

Del nettet ditt fra iPhone

/

> Gå inn på innstillinger og mobilnett. Aktiver mobildata.

> Gå tilbake til innstillinger, velg delt internett. Aktiver delt internett. Velg «Slå på Bluetooth» hvis du vil dele nettet over Bluetooth eller «Kun Wi-Fi og USB» hvis du vil bruke USB-ledningen som fulgte med iPhonen for å dele nettet.

> Klikk på Wi-Fi-ikonet nederst i venstre hjørnet på PC-en eller Mac-en. Det delte nettet skal dukke opp her under navnet som står under innstillingen «delt internett». Klikk på navnet på PC-en for å koble til.

> På PC-en vil du bli bedt om å oppgi et passord for å koble deg til nettverket. Passordet står under innstillingen «Delt internett» på iPhonen.

Les også: Slik får du større tekst på iPhone og Android

Del nettet ditt fra Android 

/

> Gå til innstillinger.

> Velg internettdeling

> Velg så «Mobil trådløssone». Aktiver denne ved å klikke på den lille bryteren. Vær oppmerksom på at Wi-Fi må være slått av for at du skal kunne slå på denne bryteren.

> Klikk på Wi-Fi-ikonet nederst i venstre hjørnet på PC-en eller Mac-en din. Det delte nettet skal dukke opp her under navnet «AndroidAP». Klikk på navnet for å koble til.

> På PC-en vil du bli bedt om å oppgi et passord for å koble deg til nettverket. Passordet står under innstillingen «Mobil trådløssone» på mobilen din.

I denne sammenhengen brukte vi Samsung Galaxy S7, men innstillingene har lignende navn på andre Android-mobiler. 

Vær oppmerksom på at ekstra kostnader kan påløpe når du bruker delt internett. 

Kilder: Helpforsmartphone, Online.

DEL

FØLG OSS