7 uvaner ulykkelige mennesker har

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.05-2018
  • Oppdatert: 14.05-2018
Alle har tunge dager eller uker, men har du vært ulykkelig over en lengre periode, er det kanskje på tide å ta grep.Foto: Frank May / NTB scanpix

Disse uvanene kan gjøre vondt verre. 

Når man ikke er lykkelig eller tilfreds med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner som kanskje gjør situasjonen enda verre.

Les også:  8 psykologiske triks som får folk til å like deg

Hvis du for eksempel forventer at andre ikke kommer til å like deg, begynner du kanskje å oppføre deg på en måte som gjør at andre faktisk trekker seg unna. Dette er en ond sirkel, og kalles selvoppfyllende profetier.

Nettsteder som Huffington Post, Business Insider og Psychology Today har tidligere skrevet om dårlige uvaner ulykkelige mennesker ofte har til felles. Her gjengir vi noen av dem.

1. De sammenligner seg med andre

I dagens samfunn er det lett å falle i en felle hvor man sammenligner seg selv med andre på en negativ måte. I en artikkel i Psychology Today skriver professor og forfatter Preston Ni at dette er en av de enkleste og vanligste måtene å få seg selv til å føle seg dårlig på. En studie fra 2015 viste også at misunnelse over andres tilsynelatende perfekte liv, faktisk gjør oss mer nedstemte.

2. De forventer å mislykkes

Videre skriver professoren at mange ulykkelige mennesker snakker til seg selv på en nedsettende måte og forventer å mislykkes. De kan for eksempel si til seg selv at de ikke er gode nok til å klare en spesiell oppgave eller at de kommer til å gjøre det dårlig.

3. De tror at folk flest ikke er til å stole på

I en artikkel i Huffington Post skriver coach og forfatter Tamara Star at lykkelige mennesker er åpne mot nye mennesker fordi de tror på det gode i andre. Ulykkelige mennesker er derimot skeptiske til nye mennesker og tenker at man ikke kan stole på ukjente mennesker. Dette kan gjøre det vanskelig å få nye venner, skriver Star.

/

4.  De har en negativ innstilling til livet

Coachen skriver også at ulykkelige mennesker ofte tenker at livet bare er hardt, og inntar en offerrolle istedenfor å prøve å finne en løsning på problemene sine. Lykkelige mennesker tar derimot ansvar for feilene sine og prøver å rette opp i dem, skriver hun.

5. De klager over alt – hele tiden

Travis Bradberry er en av grunnleggerne av firmaet TalentSmart og en av forfatterne bak boken «Emotional Intelligence 2.0». I en artikkel i Business Insider, skriver han at et av kjennetegnene ved ulykkelige mennesker er at de konstant fokuserer på de dårlige tingene i livet. Selv om alle trenger å lufte negative tanker innimellom, kan overdreven klaging gjøre at folk trekker seg unna, skriver Bradberry.

6. De lever for fremtiden

Ifølge Bradberry, har også ulykkelige mennesker en tendens til å tenke at livet kommer til å bli så mye bedre når de en dag får bedre lønn, mer ferie, finere bil eller lignende. Istedenfor å leve i nuet, venter de hele tiden på at omstendighetene i livene deres skal forandre seg.

7. De baksnakker og sladrer

Coach og forfatter Tamara Star skriver i Huffington Post at ulykkelige mennesker gjerne lever gjennom fortiden. De snakker helst om ting som har skjedd med dem og om livets harde lærdommer. Når de ikke har noe mer å fortelle, begynner de gjerne å baksnakke andre, skriver hun.

Les også:  Grubler du for mye?

DEL

FØLG OSS