Childish Gambinos musikkvideo tar nettet med storm

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.05-2018
  • Oppdatert: 16.05-2018
Childish Gambinos musikkvideo er full av referanser og symboler som henviser til behandlingen av fargede mennesker i Amerika. Skjermdump fra YouTube.

Den mystiske og provoserende musikkvideoen har blitt sett 126 millioner ganger på bare noen uker.

Det er det amerikanske multitalentet Donald Glover som har skrevet sangen «This is America». Han går under artistnavnet Childish Gambino, men er kanskje enda mer kjent for sin karriere som skuespiller og manusforfatter.

Les også:  Foruroligende og dansbar video eksploderer på nett

Han har blant annet spilt i filmene «The Martian», «Solo: A Star Wars Story» og vært med på å skrive manuset til serien «30 Rock».

For en uke siden slapp han sin nyeste musikkvideo på YouTube, og nå går den som en farsott på nettet. 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Politisk budskap

I skrivende stund har videoen blitt sett 126 millioner ganger og likt 3,5 millioner ganger. Videoen har sterke kontraster, og veksler mellom en dyster og jovial stemning.

Les også:  Israels Eurovision-sang skaper debatt

Den er spilt inn i et dunkelt fabrikklokale, og begynner med lyden av gospelsang og gitarspill, før den brått tar en mer alvorlig vending.

50 sekunder inn i videoen, tar Gambino frem en pistol og skyter mannen som sitter på en stol og spiller gitar. Så synger han: «This is America. Dont catch you slippin’ now. Don’t catch you slippin’ now.»

Tolkninger og parodier

Dette kan tolkes som at man ikke har råd til å gjøre noen feil som farget person i Amerika. 

Musikkvideoen er full av referanser og skjulte symboler, noe som har fått flere YouTube-brukere til å lage sine egne analyser av den. 

En av dem er YouTube-brukeren Scrawny2brawny, som summerer opp flere små detaljer som du kanskje ikke la merke til ved første øyekast. Se hans grundige analyse av videoen her:

Childish Gambino har selv ikke kommentert detaljene i musikkvideoen. Musikkvideoen har også blitt parodiert og satt inn i andre sammenhenger – se noen av parodiene her:

Les også:  Kortfilm viser den triste sannheten om dagens samfunn

DEL

FØLG OSS