Guide: Dette bør du gjøre om du mister mobilen i vannet

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.05-2018
  • Oppdatert: 25.05-2018
Det er fort gjort å miste mobilen i vannet eller i do. Foto: Pexels

Her er triksene som skal kunne redde mobilen. 

Sommeren er her for alvor, og for mange er sommer synonymt med både båtturer og bading. Enkelte nyere smarttelefoner skal være såkalt «vannbestandige», men få mobiler er helt vanntette.

Les også: Slik deler du internett fra mobilen

Og hvis ulykken først skulle være ute, er det greit å vite hva man bør gjøre. Her har vi samlet opp tips fra sider som Tek, Online og Eplehjelp som forteller deg hva du bør gjøre hvis mobilen har fått vann på seg.

Les tipsene nedenfor!

1. Skru av mobilen så fort som mulig

Dette er det aller viktigste. Ifølge Tek.no, bør du skru av mobilen så fort som mulig for å forhindre at den kortslutter. Vann og strøm er en veldig dårlig kombinasjon, derfor bør du heller ikke sette mobilen til lading. Så bør du ta ut SIM-kort og batteri hvis det er mulig.

2. Har du mistet mobilen i saltvann?

Mobiler som har fått seg en svømmetur i saltvann er dessverre mye vanskeligere å redde. Men ifølge Online, kan du prøve å skylle mobilen litt i ferskvann for å få vekk saltet som ofte gjør at mobilen kortslutter.

3. Tørk den ordentlig

Mange har kanskje latt seg friste av å legge mobilen i ovnen eller tørke den med en hårføner, men ifølge Wired, kan dette gjøre vondt verre. Bruk heller et håndkle til å tørke mobilen grundig. Du kan også prøve å bruke et sugerør til å suge ut vanndråper fra inngangene til mobilen.

4. Legg mobilen i en pose med ris

Dette er et gammelt triks som har hjulpet mange fortvilte mobileiere gjennom årene. For å redde en mobil som har fått vann på seg, kan du prøve å legge den i en pose med ukokt ris. Dette kan fungere fordi ris trekker til seg fuktighet, ifølge Eplehjelp.

Når dette er sagt, må du smøre deg med litt tålmodighet – mobilen skal ligge avskrudd i posen med ris i minst 24 timer. Du bør altså ikke skru på mobilen igjen før det har gått 24 timer. 

Les også: Denne iPhone-funksjonen kan koste deg dyrt

DEL

FØLG OSS