Eirik (37) viser frem gamle kontaktannonser på Instagram

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.09-2018
  • Oppdatert: 18.09-2018
De gamle annonsene er ganske annerledes fra de korte setningene mange skriver om seg selv på dagens sjekke-apper. Foto: Shutterstock/Tinder_i_gamledager

«Jeg som skriver disse linjer er et 25 år gammelt hespetre, oppi fra Gudbrandsdalen. Og det jeg lurer på er: Om det finnes noen enslige Sunnmøringer, som trenger en håndsstrekning i fjøs eller husholdning.»

Slik høres en av kontaktannonsene Eirik Lande (37) har lagt ut på Instagram. Han driver kontoen Tinder_i_gamledager, hvor han legger ut noen av de morsomme kontaktannonsene han kommer over.

Les også:  Gjettet hvordan fremtiden kom til å bli - dette så de for seg

Kontaktannonsene finner han i blader fra 70, 80 og 90-tallet, enten fra bruktbutikker eller på nett. Til Startsiden forteller han at ideen bak Instagram-kontoen kom etter han leste opp noen annonser hjemme.

– Det begynte med at jeg handlet et par gamle Romantikk-blader i en bruktbutikk. Høytlesning av kontaktannonsene ble fort en hit hjemme, og jeg tenkte at det sikkert er flere som synes sånt er gøy, sier han.

Fikk flere tusen følgere

Og det tok ikke lang tid før Instagram-kontoen ble populær. Lande startet kontoen i mai. Den har allerede har over 7000 følgere.

På bildene kan man se at datidens kontaktannonser er veldig ulike nåtidens Tinder-profiler. Lande synes en av de store forskjellene er at man ikke lenger kan være anonym.

Les også:  – Dette ser nordmenn etter i en partner

– På Tinder må man stå frem med både bilde og navn, og da er terskelen høyere for å plumpe ut med hva man egentlig er på utkikk etter. Den juicy delen av Tinder kommer vel først i de private meldingene brukerne imellom, sier han.

Hans personlige favoritt er en annonse hvor mannen som har skrevet, skryter av at han har vannseng, farge-TV og solarium. Se den og flere av annonsene nedenfor!

Se alle kontaktannonsene på Instagram-kontoen Tinder_i_gamledager. 

DEL

FØLG OSS