Slik var Googles spede begynnelse

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 28.09-2018
  • Oppdatert: 28.09-2018

Google fyller 20 år – og feirer med å vise frem garasjen der det hele startet. 

Google håver inn milliarder årlig, og har kontorer verden rundt. Slik har det ikke alltid vært. Det som nå er et av verdens mest kjente selskaper, startet nemlig opp i en rotete, liten garasje i California.

Les også: Her kan du se alt du har søkt etter på Google

Det var Stanford-studentene Larry Page og Sergey Brin som startet opp selskapet fra garasjen til venninnen Susan Wojcicki. Ifølge en pressemelding fra Google, ville de «organisere all verdens informasjon og gjøre den tilgjengelig for alle».

(Artikkelen fortsetter under) 

/

I ettertid har selskapet lansert en rekke nyttige tjenester som Gmail, Google Translate, Google Chrome og Google Maps.

Søkemotoren så først dagens lys i september 1998, noe som gjør at Google i år fyller 20. I den anledning har selskapet selv lagt ut en omvisning i garasjen der det hele begynte. Se videoen øverst i artikkelen!

Les også: Google sporer deg enten du vil eller ikke - slik skrur du av sporingen

DEL

FØLG OSS