Fem triks du bør lære deg på Netflix

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.10-2018
  • Oppdatert: 11.10-2018
På Netflix kan du blant annet finne langt flere kategorier enn de du ser på forsiden.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Slik får du mest mulig ut av strømmetjenesten. 

Netflix har mer enn 40 millioner brukere verden over, og mange blar seg bare gjennom den uendelige samlingen av filmer og serier for å finne det de vil se på.

Les også:  Unge voksne velger Netflix

Men hvis du vil få litt mer ut av tjenesten, er det enkelte triks du bør kunne. Visste du for eksempel at du kan legge til vurderinger fra IMDb eller låse opp skjulte kategorier?

Her har vi funnet frem fem enkle triks du kan ta i bruk for å gjøre strømmetjenesten litt mer spennende. Triksene gjelder først og fremst de som bruker Netflix på PC eller nettbrett, da de kan være litt kronglete å ta i bruk på smart-TV. 

Se tipsene nedenfor!

1. Få bedre film- og serieforslag

Netflix foreslår serier og filmer basert på hva du har sett på før, og hvis du for eksempel har lånt bort kontoen din, får du mest sannsynlig opp forslag som ikke passer deg. For å få strømmetjenesten til å foreslå innhold som passer deg bedre, kan du gå inn på «konto» øverst i høyre på hovedskjermen. Herfra blar du deg ned til «min profil» og velger «strømmehistorikk». Her kan du klikke på det runde symbolet til høyre for å skjule innhold fra strømmehistorikken.

2. Legg til vurderinger fra IMDb

IMDb er verdens ledende filmdatabase, hvor brukere verden over kan legge ut anmeldelser og gi en karakter til filmer og serier. Det hadde vært praktisk om det hadde stått hvilken samlet karakter filmene på Netflix hadde fått på IMDb, men det gjør det altså ikke. For å få Netflix til å vise deg IMDb karakterene, må du laste ned denne Chrome-utvidelsen. Klikk på «legg til i Chrome» og velg «legg til utvidelsen». Når du logger inn på Netflix igjen, skal IMDb-karakterene dukke opp under tittelen på filmen.

3. Få tilgang til flere kategorier

Strømmetjenesten har mange flere kategorier enn de man får opp når man først logger inn. Ved hjelp av noen koder, kan du få tilgang til mer spesifiserte kategorier som «spy thrillers» og «gangsterfilmer». For å åpne opp flere kategorier, går du inn på en av de eksisterende kategoriene på Netflix. I URL-en i adressefeltet (se bilde) står det en firesifret kode. Denne koden bytter du ut med en av kodene i denne artikkelen.

(Saken fortsetter under)

/

4. Se filmer og serier uten nett

Hvis du vet at du skal på hytta eller et annet sted det ikke er nett, kan du laste ned filmene og seriene du vet at du vil se på forhånd. Du må ha tilgang til nett når du laster ned filmen, men ikke når du skal se på den.

Når du klikker på en film eller serie, skal det stå en pil som peker nedover og «last ned» ved der det står «spill av». Hvis dette symbolet ikke kommer opp, kan det hende tittelen ikke er tilgjengelig for nedlasting, eller at du må ha en nyere versjon av operativsystemet du bruker. (Les mer om Netflix’ systemkrav her.) Når filmen er lastet ned, finner du den under «nedlastinger».

5. Be om din favorittfilm

Du har antageligvis flere favorittfilmer som ikke finnes på Netflix, og derfor har strømmetjenesten en egen side der man kan sende inn forespørsler om filmer og serier man savner. Hvis Netflix legger til filmen du ønsket deg, får du mail om det. Les mer her.

Øvrige kilder: Wikipedia, Netflix. 

Les også:  Dolly Parton får sin egen Netflix-serie

DEL

FØLG OSS