Ny studie: Så mange Tinder-brukere er allerede i et forhold

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.10-2018
  • Oppdatert: 23.10-2018
Datingapper som Tinder er veldig populære, men ikke alle medlemmene er single.Foto: Shutterstock / NTB scanpix

- Mellom 18 og 25 prosent av medlemmene på datingappen Tinder er allerede i et forhold – og har flere psykopatiske trekk enn de som faktisk er single.

Datingapper som Tinder er ment for single – men dessverre finnes det også en del på disse appene som allerede er i faste forhold. I hvert fall hvis vi skal tro en ny studie utført av forskere ved universitetet Erasmus i Rotterdam.

Les også: Undersøkelse: Dette ser nordmenn etter i en partner

I studien som er publisert i tidsskriftet Computers in Human Behavior kommer det frem at mellom 18 og 25 prosent av medlemmene på Tinder er opptatt, og at disse medlemmene ofte har flere «mørke» personlighetstrekk enn de single.

Viste flere psykopatiske trekk

Deltakerne i studien som ikke var single, scoret nemlig betydelig lavere når det kom til å være medgjørlige og pliktoppfyllende, og høyere på nevrotiske og psykopatiske personlighetstrekk.

Disse deltakerne svarte også at de hadde flere one night stands og flere tilfeldige, seksuelle forhold enn de single deltakerne. Nesten 1500 personer deltok i studien, og rundt 300 av disse var allerede i et forhold.

Leder av studien, Elisabeth Timmermann, stiller seg undrende til resultatene av studien.

– En trussel mot romantiske forhold

– Funnene våre får meg til å lure på om datingapper kan være en trussel mot romantiske forhold. Det er selvfølgelig for tidlig å dra slike konklusjoner, men funnene antyder at enkelte mennesker kan ha større tendens til å bruke datingapper for å være utro, sier hun til Psypost.

Å bruke nettsider eller apper for å finne den rette, har for lengst blitt stuerent. Én av tre nordmenn har brukt en nettbasert datingtjeneste og Tinder er den mest populære tjenesten, ifølge YouGov.

Les også: – Nettdatere sikter for høyt når det kommer til potensielle partnere

DEL

FØLG OSS