Fem optiske illusjoner som tok nettet med storm

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.11-2018
  • Oppdatert: 18.02-2019
Brukeren Jesusgains la ut dette forvirrende bildet på forumet Reddit. Se hele bildet nedenfor!Foto: Jesusgains/Reddit

Disse bildene skapte full forvirring. 

Stadig vekk dukker det opp nye bilder på nett som er tatt i en vinkel som gjør at det kan se ut som to mennesker eller dyr.

Et eksempel på dette er bildet av den sorte katten ovenfor, som gikk viralt i slutten av oktober. Ved første øyekast ser katten ut som en kråke, men ser man nærmere, ser man tydelig at «nebbet» til kråka egentlig er et katteøre.

kattkråke2

Bildet ble først lagt ut på Reddit av brukeren Jesusgains, og så spredt videre på Twitter. I kommentarfeltet bemerket flere at bildet minner om den eldgamle «and eller kanin»-illusjonen.

Her har vi funnet frem den og noen andre optiske illusjoner som skapte full forvirring – hva ser du først i bildene?

Hvor mange jenter ser du på bildet?

Dette bildet så du kanskje på en eller annen nettside i 2016, da det først ble lagt ut. Det ble først lagt ut av fotografen Tiziana Vergari på Instagram, og senere delt på forskjellige nettsider verden over. I kommentarfeltet hennes, var mange uenige i hvor mange jenter det var på bildet. Noen mente at det bare var to jenter og speilbildene deres, mens andre mente at det var hele 13 jenter. Til TV 2 avslørte Vergari at jentene på bildet er hennes to døtre. Det er altså bare to jenter på bildet – samt speilbildet deres. 

And eller kanin?

/
And eller kanin-illusjonen ble først publisert i det tyske humorbladet Fliegende Blätter i 1892, men dukker fortsatt opp på nettet i forskjellige sammenhenger. Tegningen kan se ut som både en and og en kanin, der nebbet til anden utgjør ørene til kaninen og omvendt.

I 2016 gikk den viralt, fordi en gammel studie utført av psykologen Joseph Jastrow hevdet at hvilket dyr man så på bildet avslørte noe om ens personlighet. Jo fortere man klarer å bytte om på om man ser en and eller kanin, jo mer kreativ er man, skrev Daily Mail.

Ung eller gammel kvinne?

/

Den optiske illusjonen «My Wife or Mother-In-Law» ble først tegnet i 1915, men gikk viralt senest i september, fordi en studie viste at tegningen kan si noe om din egen alder. Studien hevder at unge mennesker ser den unge kvinnen i bildet først, mens eldre mennesker ser den gamle kvinnen først, ifølge The Sun.

Og hvis du fortsatt ikke ser begge kvinnene i bildet, kan vi gi deg noen hint: Den unge kvinnen i bildet snur seg vekk, og man kan se den lille nesetippen, kjeven og øret hennes midt i bildet.

Den eldre kvinnen i bildet har en stor nese som ender ved halsen til den unge kvinnen. Øret til den unge kvinnen utgjør øyet til den eldre kvinnen.

Hvem er høyest?

/

På dette bildet ser det definitivt ut som den tredje mannen er høyest, men faktisk er de like høye. Det er det rare perspektivet som gjør at mennene ser ut som de er forskjellige høyder – mål mennene hvis du ikke tror på det!

Vil du ha flere gåter å bryne deg på? Se alle våre hjernetrimmer her.

DEL

FØLG OSS