Netflix advarer mot «Bird Box Challenge»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.01-2019
  • Oppdatert: 04.01-2019
Sandra Bullock må redde seg selv og barna fra en mystisk kraft i Netflix' nye seersuksess. Foto: Merrick Morton/AP

Suksessfilmen «Bird Box» har fått mange seere til å gå rundt med bind for øynene akkurat som skuespillerne i filmen. Nå advarer Netflix mot den dumdristige trenden. 

Filmen ble lansert 13.desember, og ble streamet 45 millioner ganger bare den første uken, ifølge Netflix.

Filmen er en nervepirrende thriller med Sandra Bullock i hovedrollen. Bullock spiller Malorie Hayes, som er mor til barna «Boy» og «Girl».

Les også:  Childish Gambinos musikkvideo tar nettet med storm

Gjennom filmen må Bullock redde seg selv og barna fra en mystisk kraft som gjør at mennesker verden over tar livene sine. For å klare å unngå den grusomme skjebnen, må de gå rundt med bind for øynene.

– Kan ikke tro at vi må si dette

Filmen har fått seere verden over til å gjøre alt fra hverdagslige til farlige aktiviteter med bind for øynene, og legge det ut på sosiale medier.

Mens enkelte har filmet noe så uskyldig som å gå rundt i huset sitt i blinde, har andre filmet at de kjører rundt med bind for øynene. 

Dette har fått Netflix til å reagere sterkt. I en oppdatering på sin Twitter-profil, skrev strømmegiganten:

– Jeg kan ikke tro at vi må si dette, men vær så snill og ikke skad dere med Bird Box-challenge. Vi vet ikke hvordan denne trenden startet, og vi setter pris på engasjementet, men «Boy» og «Girl» har bare ett ønske for 2019, og det er at ingen ender opp på sykehuset på grunn av filmen.  

(Saken fortsetter under)

Det er ikke første gang såkalte «challenges» sprer seg i sosiale medier. I fjor fikk danseutfordringen Kiki Challenge folk verden over til å gå ut av en bil i fart mens de danset til sangen «In My Feelings» av rapperen Drake. 

Husker du denne virale utfordringen?  Bush kaster seg på isbøtte-trenden

DEL

FØLG OSS