Syv filmer du kan glede deg til i 2019

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.01-2019
  • Oppdatert: 11.01-2019
Leonardo DiCaprio og Brad Pitt spiller begge to i den kommende fFoto: Andrew Cooper/Sony Pictures

Filmåret 2019 er fylt med stjernespekkede kvalitetsfilmer som «Løvenes Konge» og «Once Upon a Time in Hollywood». 

I fjor kom det frem at det skulle bli laget nye versjoner av gamle Disney-klassikere som «Løvenes Konge», «Aladdin» og «Dumbo».

Les også: Disse kinofilmene ble de mest populære i 2018

Er du ikke interessert i animerte filmer, kan du derimot se frem til spennende dramafilmer og thrillere med kjente skuespillere i hovedrollene. Her har vi funnet frem noen av de mest lovende filmene som kommer på kino i år.

Once Upon a Time in Hollywood

Se dette innlegget på Instagram

First look. #OnceUponATimeInHollywood

Et innlegg delt av Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Quentin Tarantino har regissert denne filmen, som skal handle om massemorderen Charles Manson og hans disipler. Filmskaperne har så langt vært sparsomme på detaljene rundt handlingen, og har heller ikke lagt ut noen trailer enda. Det har imidlertid blitt avslørt at det er Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie som spiller hovedrollene. Regissøren har også fått med seg den legendariske Hollywoodstjernen Al Pacino på laget.

Filmen har premiere 27.juli i USA, men har ennå ikke fått noen norsk premieredato. 

Vice

Filmen Vice fikk mye oppmerksomhet under Golden Globe-utdelingen forrige helg, da Christian Bale vant prisen for beste mannlige skuespiller i en musikal- eller komediefilm. I filmen spiller Christian Bale rollen som Dick Cheney, president George Bush sin tidligere utenriksminister. Vice var nominert i seks kategorier under Golden Globe-utdelingen.

Filmen har norgespremiere 1.februar.

Amundsen

Roald Amundsen er en av tidenes største norske folkehelter, og i februar kommer filmen om hans liv. Hovedrollen som polfareren Amundsen spilles av Pål Sverre Hagen (38). Han har tidligere spilt rollen som Thor Heyerdahl i filmen «Kon-Tiki».

Filmen har norgespremiere 15.februar.

Ben is Back

Denne sterke dramafilmen handler om en rusavhengig sønn (Lucas Hedges) og moren (Julia Roberts) som gjør alt i sin makt for å få ham til å bli edru igjen. Filmen har allerede fått gode anmeldelser i utlandet, og The Hollywood Reporter skrev at rollen er «noe av det beste Julia Roberts noensinne har gjort».

Filmen har norgespremiere 8.februar.

Rocketman

I år kommer filmen «Rocket Man», som skal handle om Elton Johns liv. Filmen beskrives som en «fantasymusikal», og det er den britiske skuespilleren Taron Egerton som har fått æren av å spille Elton selv, ifølge Telegraph. Han fikk sitt gjennombrudd i filmen «Kingsman: The Secret Service» i 2014.

Filmen har premiere i USA i mai, men har ennå ikke fått noen norsk premieredato.

Løvenes Konge

Historien om Simba og Nala er kanskje en av Disneys mest populære, og i november kom det frem at filmen skal bli gjenskapt og utgitt i en ny, animert versjon. I filmen har skuespilleren Donald Glover stemmen til Simba og popstjernen Beyoncé stemmen til Nala. Beyoncé og Elton John kommer også til å samarbeide om å lage ny musikk til filmen, ifølge Collider.

Filmen har premiere 17.juli på norske kinoer.

Downton Abbey

Serien Downton Abbey fikk mange fans gjennom sine seks sesonger, og hvis du er en av dem, kan du glede deg til filmen som kommer på kino i september. Innspilllingen av filmen begynte i fjor sommer, og flere av skuespillerne fra serien kommer til å spille i filmen.

Filmen har internasjonal premiere 13.september.

Øvrige kilder: Filmweb, Wikipedia

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS