Det er bare én måned til Oscar-utdelingen – men utdelingen mangler fortsatt programleder

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.01-2019
  • Oppdatert: 21.01-2019
Skuespilleren Kevin Hart skulle egentlig være vert for årets prisutdeling, men trakk seg fra jobben i desember. Foto: Jordan Strauss/AP

Jobben som Oscar-vert er kanskje ikke så givende som man skulle tro.

24. februar går Oscar-utdelingen av stabelen på Dolby Theatre i Los Angeles, og i morgen offentliggjøres nominasjonene. Men utdelingen mangler fortsatt en ganske essensiell komponent: En programleder.

Les også: Syv filmer du kan glede deg til i 2019

Det var egentlig skuespilleren Kevin Hart som skulle lede utdelingen, men i desember kom det frem at han hadde trukket seg fra jobben på grunn av noen Twitter-meldinger han skrev i 2009 og 2010.

Høye krav

I Twitter-meldingene, som nå er slettet, omtalte han homofile på en nedlatende

måte. Under et Stand Up-show i 2011 tullet han også med at hans største frykt var at sønnen hans skulle vise seg å være homofil. 

/

Derfor har Oscar-utdelingen fortsatt ingen vert. Og det er kanskje ikke så rart, for det er ikke hvem som helst som får lede den ikoniske prisutdelingen.

Ifølge Hollywood Reporter, stilles det høye krav til hvem som får ta på seg det prestisjefulle oppdraget. Personen må appellere til både yngre og eldre seere, må være morsom (uten å si noe upassende), må være ung (men ikke for ung) må ha politisk kunnskap, men samtidig være objektiv.

De to kjente programlederne Ellen Degeneres og Jimmy Kimmel (avbildet) har begge ledet utdelingen to ganger, men det virker ikke som noen av dem kommer til å gjøre en comeback en tredje gang.

Kan bli sendt uten programleder

I 2016 hintet Kimmel til at han syntes lønnen for Oscar-jobben var for lav, og i fjor fortalte Degeneres at hun antageligvis aldri ville ta på seg oppdraget igjen.

Dette kan være fordi jobben koster mer enn den smaker. Programlederen må forberede seg lang tid i forveien, og samtidig som at verdens oppmerksomhet er rettet mot utdelingen, blir den ofte slaktet i media i ettertid. 

Les også: Ingen norske kortlistet til Oscar

Hvis det viser seg å være umulig å finne en passende programleder, kan det også hende at Oscar-utdelingen sendes uten en programleder. I 1989 hadde faktisk ikke utdelingen programleder – ikke at det gikk så veldig bra. 

DEL

FØLG OSS