Lagerfelds katt kan arve deler av milliardformuen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.02-2019
  • Oppdatert: 22.02-2019
Lagerfeld i kjent, mystisk stil ved siden av en tegning av hans elskede katt Choupette i 2015. Foto: Jens Kalaene/AFP

Den legendariske moteskaperen ville at katten Choupette skulle få en stor del av kaken. 

På tirsdag døde den kjente moteskaperen Karl Lagerfeld (85) og etterlot motebransjen i sorg. Lagerfeld jobbet for det franske motehuset Chanel fra 1983 og frem til sin død.

Les også: Lagerfeld er død: Les noen av hans mest kjente sitater

Han var kjent som en av verdens mest toneangivende designere og var fast inventar på de viktigste motevisningene verden over inntil i år. 

Som det arbeidsjernet han var, fikk Lagerfeld aldri kone eller barn, men hadde alltid selskap av sin trofaste katt, Choupette (8).

Var moteskaperens «største kjærlighet»

Nylig kom det frem at det er nettopp katten som kan komme til å arve den største delen av Lagerfelds formue. Det skriver flere medier, blant annet Independent.

Gjennom sin karriere opparbeidet Lagerfeld seg en formue på rundt 1,5 milliarder norske kroner. Lagerfeld har tidligere omtalt katten som «sitt livs kjærlighet» og i et intervju med motebladet Numéro i fjor bekreftet han at han hadde satt opp Choupette som arving av sin massive formue.

Om det lar seg gjøre i praksis er en annen sak.

Luksuriøst liv

Lagerfeld var tysk, men bodde i Paris store deler av livet sitt. Ifølge fransk lov kan ikke dyr arve etter eierne sine, men i Tyskland finnes det derimot eksempler på kjæledyr som har arvet høye summer.

Les også: Larry er verdens mektigste katt

Choupette er jo heller ikke hvilken som helst katt. Den elegante pusen har over 200.000 følgere på Instagram, og når eieren din het Karl Lagerfeld var det ikke snakk om kattefôr fra First Price eller lange dager ute i regnet.

Gjennom sitt liv med moteskaperen har Choupette blitt vant til et liv med kattechampagne, kaviar og berømte supermodeller. 

Se flere bilder av Choupette nedenfor!

DEL

FØLG OSS