Skjulte sykdommen under Golden Globe Awards: - Jeg hadde akkurat fjernet et bryst

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.04-2019
  • Oppdatert: 14.06-2019
Fonda under Golden Globe Awards i 2016. Foto: Jordan Strauss/AP

Jane Fonda snakker ut om kampen mot kreft i et nytt intervju. 

Den ikoniske skuespilleren Jane Fonda (81) har hatt en suksessfull karriere med roller i kjente filmer og serier som «Grace and Frankie» og «Walk on the Wild Side».

Men hun har også vært åpen om problemene hun har kjempet mot på privaten. I et nytt intervju med britiske Vogue, forteller Fonda om at hun har slitt med både hudkreft og brystkreft de siste årene. 

– Jeg har hatt mye kreft. Jeg elsket å ligge i solen. Når jeg har en dag fri, går jeg til en hudlege og får ting fjernet av en kirurg, sier hun til magasinet. 

Les også: Sopranos-stjerne: – Jeg led i stillhet

Tidligere i år møtte Fonda opp på et intervju med plaster på underleppen, fordi hun nettopp hadde fjernet et område med hudkreft, ifølge CNN

Fonda har vunnet flere priser for sine roller opp gjennom årene, blant annet Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmene «Coming Home» (1978) og «Julia» (1977).

I 2016 var hun nominert til en Golden Globe for beste kvinnelige birolle i filmen «Youth», rett etter hun hadde gått gjennom behandling for brystkreft.

– Jeg gikk ut av bilen i en rar, hvit kjole med masse rysjer. Det var fordi jeg akkurat hadde fjernet et bryst og måtte skjule bandasjene, sier hun til Vogue.

Les også:  Victoria Beckham snakker ut om familiens «felles diagnose»

Den glamorøse 81-åringen sier ikke noe om hvordan det går med henne nå, men at sykdommen er «en pågående prosess».

Siden 2015 har Fonda spilt en av hovedrollene i Netflix-serien «Grace and Frankie», som handler om to kvinner som blir venninner når mennene deres avslører at de er forelsket i hverandre. Se traileren til serien nedenfor: 

DEL

FØLG OSS