«Norsk» James Bond-film presenteres

NTB

  • Publisert: 25.04-2019
  • Oppdatert: 14.06-2019
Daniel Craig spiller James Bond i den nye filmen.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted».

Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent. Klokka 14.10 torsdag norsk tid lanseres rollebesetningen og tittelen, som til nå har gått under arbeidstittelen «Bond 25». Filmen er ventet å være skuespiller Daniel Craigs siste film i rollen som James Bond.

Les også: – James Bond hadde et alvorlig alkoholproblem

Deler av jubileumsfilmen har blitt spilt inn i Norge, nærmere bestemt i Nittedal i Akershus. Innspillingen i Norge fant sted mellom 25. mars og 2. april, ifølge NRK.

«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, har også fått tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge. Tilskuddsrammen er den største i Norsk Filminstitutts intensivordnings korte historie.

Den 25. James Bond-filmen har vært utsatt flere ganger, og var egentlig planlagt å ha premiere høsten 2019. Men i september ble regissør Danny Boyle byttet ut med Cary Fukunaga etter det som har blitt beskrevet som «kreative forskjeller».

Les også: Nærmere James Bond kommer du ikke

Det er også meldt om at Scott Z. Burns har blitt ansatt for å skrive om det originale manuset, som er skrevet av Neal Purvis og Robert Wade. I tillegg er Phoebe Waller-Bridge, skaperen og hovedrolleinnehaver i komiserien «Fleabag», humorkonsulent for filmen, ifølge The Guardian.

Den foreløpige premieredatoen er nå satt til 8. april 2020.

Se video: Bond-pikene gjennom tidene: 

(©NTB)

DEL

FØLG OSS